Restoran “Mošuna” nalazi se u Dragi Bašćanskoj te iako je smješten uz cestu, zaogrnut je zelenilom uklopljen u prirodu. Doznali smo da je restoran dobio ime po domaćem nazivu za sklonište za ovce.
Ovdje domaća janjetina dolazi iz obližnjeg OPG-a, a ponuda se u najvećem dijelu temelji na mesnim specijalitetima; sve je na bazi dugog pečenja poput junećih i svinjskih rebara, bikovih obraza, teletine, janjetine i odojka s ražnja, na kojeg su posebno ponosni.
Sve namirnice koje se koriste u kuhinji su lokalnog porijekla u što smo se i sami uvjerili. Kušali smo svinjska rebra, pačja prsa, janjeću koljenicu te šurlice s janjetinom.
Niti vinska karta nimalo ne zaostaje; u ponudi su vina Pavlomir i rakije vinarije Rossi.
Oduševila nas je činjenica da su se potpuno sami pobrinuli za dizajn interijera, s obzirom da su prostor zatekli u ruševnom stanju. Nekada se ovdje nalazila klaonica, a kasnije i disco klub.
Budući da je riječ o većem prostoru koji unutra može primiti oko 80 gostiju, dok je kapacitet terase 100 gostiju, restoran “Mošuna” je odličan odabir za organizaciju različitih obiteljskih i poslovnih svečanosti, kao i vjenčanja.
Više pogledajte u videu:
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant