Jedinstveni bon vivant događaj uparivanja rijetkih vrhunskih vina točenih isključivo iz boca velikih zapremnina i autorskih jela Denija Srdoča održat će se u subotu 27.5.2023. s početkom u 19 sati, u jedinom riječkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom.
Autorska večera Denija Srdoča odražavat će njegov stil kuhanja; kombinaciju moderne s tradicionalnim elementima. Na večeri će premijerno biti serviran novi ljetni Nebo meni.
Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima tokom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji, što je utkano u svako njegovo jelo. Kako bi svoje goste usmjerio prema otkrivanju hrvatske kao gastro destinacije, Srdoč pažljivo odabire sastojke hrvatskih farmera i proizvođača koji se podudaraju s njegovim filozofijama “od farme do stola” i “zero food waste”.
Suwi Zlatić jedan je od najboljih europskih sommeliera, ambasador je Champagne vina i prvi europski sake majstor. Nositelj je brojnih titula, prvak Austrije u sommelierstvu ukupno sedam godina finalno s 2022.godinom, Sake Sommelier Professional Educator SSA, europski prvak za Champagne 2015. i 2016. godine te Rolling pin sommelier of the Year 2018. Osvajač je prvenstva sommeliera u Švedskoj i Portugalu, bio je treće plasiran na interkontinentalnom Euro-afričkom sommelierskom prvenstvu 2022.godine, dok je na svijetu plasiran među prvih deset sommeliera na natjecanju 2023 godine.
Odabir boca koje će prezentirati gostima na večeri u Nebu njegov je izbor osobnih favorita. Svaka od ovih etiketa jedna je od posljednjih velikih boca izravno iz podruma velikih vinskih kuća. Radi se o vinima koje je gotovo nemoguće kupiti, a još teže zaboraviti. Osim iznimnih vina goste očekuje i posebna poslastica; sake tasting i “flight tasting” svjetskih vina nedostupnih na tržištu koja će se održati između sljedova i još pokoje iznenađenje.
Suradnja ove dvojice velikana gastro scene lani bila je apsolutni hedonistički spektakl i privukla je velik broj gastro entuzijasta, stoga preporučujemo da rezervirate svoje mjesto dok ih još ima!
Wine list:
Champagne Louis Roederer Collection, Francuska, NV
Joh.Jos.Prum Wehelener Sonnenuhr Spatlese, Njemačka 1,5L 2017
Dürnberg Ortolan Prestige, Austrija 3L 2019
Benjamin Leroux, Meursault, Francuska 1,5L 2020
Tinto Pesquera Reserva, Španjolska 1,5 L 2016
Chateau Gran Village Bordeaux, Francuska 6 L 2011
Johann Heinrich, Tre Grazie, Austrija 1,5 L 2009
Dobravac Simfonija, Hrvatska 1,5 L 2009
Sake Choya Yuzu, Japan
Cijena večere iznosi: 195 eura po osobi
Autor: PR
Foto: PR