U sklopu Ljeta na Gradini sutra, 30. srpnja u 20 sati, na Trsat stiže mjuzikl “Škola snova”.
“Škola snova” zajednička je ideja dviju udruga; glazbeno-kreativnog centra „Glazbeni vrtuljak“ i društva sportske rekreacije „ZUMBA RIJEKA“, ChikaZ. Voditeljice projekta Ana Cvitak, Ana Matušan, Suzana Štefančić i Doria Vojnović ujedno su i aktivne učiteljice i trenerice u spomenutim udrugama. Svoja dugogodišnja iskustva u radu s djecom prije svega proizlaze iz učiteljskog poziva svih četiri voditeljica što je kroz višegodišnja iskustva i zajedničku suradnju dovelo do nastanka zamišljene ideje.
undefined
Cilj samog mjuzikla je spoj glazbe, plesa i scenografije uz izražavanje i preostalih talenata kao što su glumački, akrobacija, scenografija i kreativno izražavanje svih sudionika. Ideja o nastanku projekta nastala je prema već postojećem filmu / music-lu iz 2017-te godine „ The Greatest Showman“ kojega smo osmislili i prilagodili dječjem uzrastu i izvođenju. Glavna misao vodilja bila je omogućiti djeci različitog uzrasta iskustvo i mogućnost kreativnog izražavanja u različitim domenama umjetnosti kao što su ples, pjevanje i izrada scenografije. U međusobnoj suradnji s Školom primijenjenih umjetnosti Rijeka realizirala se izrada svih potrebnih predmeta za scenografiju uključujući i kreativno likovno izražavanje svih promotivnih materijala. Pod mentorstvom svojih profesorica učenicima se pružila prilika za drugačijim načinom učenja i podučavanja. Zajedničkim djelovanjem i spajanjem različitih vrsta umjetnosti povezalo se mlade ljude i pružila prilika za stjecanje drugačijih i kompleksnijih iskustava.
undefined
Premijerne izvedbe, koje su ujedno bile i rasprodane, održane su 17. i 18. svibnja u Hrvatskom domu na Sušaku. Nakon prvih pozitivnih ovacija i oduševljenja publike cilj projekta je proširiti produkcije na škole u Primorsko-goranskoj županiji ali druge gradove izvan grada Rijeke. Mjuzikl „Škola snova“ prenosi jednu snažnu motivacijsku poruku, upućenu svim mladim osobama i onima koji se tako osjećaju, jer naglašava vjeru u vlastite snove. Stvarnim kadrovima mjuzikl prikazuje priču jedne hrabre spremačice škole koja unatoč vlastitim nemogućnostima i neprilikama uspijeva pokrenuti lavinu promjena, između učenika škole, i ostaviti pozitivan trag na svoju okolinu.
Mjuzikl „Škola snova“ uvršten je u bogat kulturni program Ljeta na Gradini, a njegovo prikazivanje zakazano je 30. srpnja u 20 sati. Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas music shopu te putem sustava Mojekarte.hr i prodajne platforme www.rijekamarketplace.com.
Na društvenim mrežama (Facebook, Instagram)  moguće je pratiti rad spomenutog mjuzikla.
Vidimo se na Gradini!
Autor i foto: Press