SASTOJCI (za 4 osobe):
2-3 balancana
300 g mozzarelle
100 g parmezana
800 g pelata
2-3 režnja češnjaka
3 jaja
brašno, ulje, sol i papar
šaka svježeg bosiljka
malo origana
PRIPREMA:
Balancane narezati na ploške te posoliti. Staviti u cjedilo pod teretom oko sat vremena da ispuste vodu i gorčinu. Zatim ih dobro rukama iscijediti pa posušiti papirnatim ubrusima. Uvaljati ih u brašno pa jaje te pržiti u ulju. Istovremeno napraviti salsu od pomidora: na maslinovo ulje dodati češnjak, zatim pelate, svježi bosiljak te posoliti i popapriti. Kuhati 20-ak minuta. Kada su svi sastojci gotovi, slažu se u vatrostalnu ili limenu posudu. Na dno posude staviti malo maslinovog ulja i salse, zatim balancane, ponovo red salse, mozzarellu i na vrh ribani parmezan. Tako ponavljati dok se svi sastojci ne potroše. Peći oko 20 min na 250 stupnjeva. Slobodno ukrasite sa još svježeg bosiljka, njega nikada dosta. Dobar tek!
Autor i foto: M&M cuisine