Jučer nas je Milenij Choco svijet u sklopu kavane Continental oduševio fantastičnim radionicama čokolade u kojima smo na jedan dan postali čokolatijeri.
View this post on Instagram
Jedna od najstarijih kavana u Opatiji krije specijaliziranu trgovinu i muzej čokolade Milenij Choco svijet, gdje se redovito održavaju zanimljive i kreativne radionice kojima nisu odoljele poznate Riječanke.
Žensko druženje započelo je sa slanom degustacijom “Wine&Cheese”. Ova zanimljiva prostorija zamišljena je kao idealno mjesto za brojne prigode.
“Slana degustacija “Wine&Cheese” u tzv. prostoru “pržuna” kroz cijelu godinu je otvorena za razna druženja. Ženske večeri, kratke zakuske, domjenci, poslovni sastanci, kongresi. Mogu se organizirati i privatne proslave, rođendani uz prethodnu najavu, naravno.
Također, može se napraviti i slatko-slana kombinacija. Primjerice, djeca mogu biti na radionici ukrašavanja čokolade, dok za to vrijeme roditelji mogu uživati na slanoj degustaciji “Wine&Cheese”.” – Patricija Sušanj, direktorica Hotela Continental grupacije Amadria Park
Ukusni zalogaji i čaša šampanjca u sklopu “Wine&Cheese” bili su odlična priprema za najslađi dio druženja – degustaciju čokolade.
Milena Majetić, voditeljica Milenij Choco svijeta, uvela nas je u svijet čokolade standardnom degustacijom „Volim čokoladu”. Doznali smo više o povijesti muzeja čokolade, izradi i vrstama čokolade, izloženim čokoladnim skulpturama uz čoko zdravicu te degustaciju.
Osim igre pogađanja okusa praline, naše gošće zabavio je Choco Crash; razbijanje čokolade čekićem, koji je poznat i kao anti-stres terapija.
Potom je uslijedio najzabavniji i najkreativniji dio druženja: Easter Workshop – oslikavanje čokolade. U veselom raspoloženju svaka polaznica je imala umjetničku slobodu ukrasiti i obojati svoje unikatne čokoladne delicije s motivom uskršnjeg zeca. Posebno oduševljenje zavladalo je na kraju kada je bila podjela Choco diploma uz oslikanu čokoladu s radionice.
Nakon uskršnje radionice oslikavanja čokolade, čokolatijerka Sanja Hrvatin uvela nas je u svijet proizvodnje pralina: od izlijevanja, preko punjenja do zatvaranja praline.
Milenij Choco svijet u sklopu kavane Continental u Opatiji uvijek iznova oduševi s aktivnostima; posebno za djecu. Vrijedi istaknuti kako je prošle godine za Advent radionicu prošlo oko 300 vrtićaraca, koji su dobili zaslužene diplome Choco majstora.
Već u subotu 19. travnja od 11 do 13h održat će se zabavna “Uskršnja animacija”. Ondje će se mališani okušati u radionici oslikavanja prigodnih uskršnjih čokolada te uživati u interaktivnoj animaciji uz mađioničarske trikove i potragu za pisanicama.
Cijena radionice je 22,00€ po djetetu, a prijave se vrše na broj telefona 051 295 015 ili putem maila: hotel.continental@amadriapark.com.
Nakon uskršnjih blagdana, točnije povodom praznika rada održat će se 03. svibnja Holiday workshop „Chocopop“ with prosecco – make your personal bubble chocolate”.
Za Majčin dan 11. svibnja će sve mame s djecom moći uživati u čokoladnoj radionici “Mummy and me” – let’s celebrate our day”.
Zadnjeg vikenda u šestom mjesecu (27. i 28. lipnja) održat će se radionica pod nazivom “Retro Chocolate with prosecco motiv: Opatijska dama”.
Kavana Continental u Opatiji poziva sve vrtiće, škole te ostale ljubitelje čokolade da zarone u čaroban svijet i uživaju u najslađim i najzabavnijim radionicama!
KAVANA CONTINENTAL (MILENIJ CHOCO SVIJET)
Adresa: Ulica Maršala Tita 85, 51410 Opatija
Telefon: 051 295 015
E-mail: hotel.continental@amadriapark.com
Web: https://www.amadriapark.com/hr/hotel/hotel-continental-opatija-city-hotel/
Facebook: Amadria Park Opatija
Instagram: @amadriaparkopatija
Autor: Marina Koprivnikar
Foto: Extravagant