Crikvenički The heritage Hotel Miramare oduševljava svojom lokacijom i ljepotom te je odličan odabir za provesti nekoliko dana na Kvarneru i upoznati njegove čari.
Uputili smo se u Miramare kako bismo vas predstavili njihovog najnovijeg chefa koji će unijeti mnoge zanimljivosti u gastro ponudu hotela.
Uživali smo u specijalitetima chefa Michelea Rajačića, a on je s nama podijelio svoju kulinarsku viziju.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Predstavite se u kratkim crtama.
Moje ime je Michele Rajačić, novi sam executive chef crikveničkog hotela Miramare5*.
Ovim se poslom bavim 15 godina, od čega sam 5 godina executive chef u visokokategoriziranim hotelima.
Svoje dugogodišnje iskustvo stekao sam radeći 7 godina u kuhinji hotela 4* u pokrajini Salzburgland u Austriji.
Novi ste chef u hotelu Miramare. Veselite li se novim izazovima? Što Miramare dobiva s Vama?
Veoma sam uzbuđen zbog dolaska u hotel Miramare, budući da sam rođeni Riječanin i moj san da radim u svojoj regiji napokon se ostvario.
Posebno bih istaknuo zadovoljstvo činjenicom da je regija Kvarner proglašena za Europsku regiju gastronomije za 2026. godinu te se veselim što ću svojim radom i kreacijama jela doprinijeti gastronomskoj sceni Kvarnera.
Volite li eksperimentirati u kuhinji ili se držite provjerenih recepata?
Više preferiram tradiciju, no sklon sam eksperimentiranju. Moji počeci u kuhinji su bili uz noninu kuhinju koja je radila kao kuharica u restoranu, a koja mi je prenijela svoju ljubav prema kuhinji.
Po mom osobnom mišljenju, kuhinja naših baka je najkvalitetnija kuhinja, u čija jela često dodam začine, oplemenih ih nekom modernom namirnicom, te obradim suvremenom kuharskom tehnologijom, tako da je svako moje jelo spoj tradicije i suvremenog kulinarstva.
Što najradije pripremate, koji je Vaš signature dish?
Najradije pripremam jela od domaćih tjestenina, poput raviola punjenih domaćim ličkim sirom i medvjeđim lukom.
Moje jelo s potpisom su ručno rađeni njoki nadjeveni krasnarskim sirom u umaku od citrusa i ružmarina.
S čime se danas predstavljate?
Danas smo se predstavili s novom a la carte ponudom od kojih bih izdvojio meni najdraža jela:
Hladna predjela:
Hobotnica na rukoli, ukiseljene lučice, masline sa žara
Juneći carpaccio, aioli od češnjaka i limuna, grana padano, talijanski dressing

Topla predjela:
Istarski fuži na crveno sa škampima i tartufima
Rižoto mantecato od buče, bučine sjemenke, bučino ulje
Glavno jelo:
Beefsteak, umak ružmarin, pire krumpir s vlascem, batat čips
Desert:
Mascarpone i bijela čokolada s malinama
Tiramisu
Uživali smo u specijalitetima chefa Rajačića i preporučamo svima da posjete ovaj predivan hotel i isprobaju njegove gastro divote.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant