Content kreatorica, food blogerica, joga trenerica. Njeno ime je Marie Wasler, Austrijanka sa zagrebačkom adresom koja nam je otkrila recept za brzo i fino jelo: mahune na sečuanski način (u originalu “gan bian si ji dou”).
Ukoliko volite intenzivne ljutkaste okuse, ovo jelo je idealno za vas.
Donosimo recept Marie Wasler u nastavku!
MAHUNE NA SEČUANSKI NAČIN
Sastojci:
– mahune
– 3-5 jako sitno nasjeckanih ili naribanih režnja češnjaka
– veći komad đumbira, također nariban
– 250g tofua
– umak: 2 žlice soja sosa, 1 žlica tamnog soja sosa, 1 žlica javorovog sirupa, 1 žlica rižinog octa)
– opcionalno: sečuanski papar
Priprema:
1.Prvo popržite mahune (s jako malo ulja ili skroz bez) na jakoj vatri. Inače se zovu “dry fried string beans”, dakle sve to treba biti pomalo suhasto. Mahune su gotove kada izgledaju “naborano”. 🙂 Izvadite ih iz woka ili tave i stavite ih sa strane.
2. Smanjite vatru, dodajte žličicu ulja i ubacite sečuanski papar, češnjak i đumbir. Ako volite ljutinu, dodajte i chili. Kratko popržite, cca jednu minutu.
3. Ponovno pojačajte vatru i dodajte tofu koji ste prethodno rukama razmrvili. Pržite tofu par minuta, pa dodajte mahune i umak. Sve dobro pomiješajte i pržite, dok se umak lijepo povezao sa svim sastojcima (ne treba biti višak umaka u tavi, dakle jelo treba biti “suho”).
4. Poslužite uz rižu ili kao prilog
Dobar tek!
View this post on Instagram
Autor: Extravagant
Foto: Instagram