Livade su i ove godine centar svijeta – barem kada je u pitanju bijeli tartuf čija sezona upravo počinje. A počeli su jučer i Dani Zigante tartufa – u nešto drugačijem izdanju od uobičajenog. Sada se sve se odvija u restoranu Zigante i specijaliziranoj trgovini u kojoj je moguće isprobati i kupiti brojne gastro delicije – od svježeg bijelog i crnog tartufa, preko poznatog čipsa s tartufima, do različitih namaza, umaka, tartufata… a tu je i dobra ponuda maslinovih ulja, vina, likera…
Dane tartufa je na samom otvorenju posjetila i velika obožavateljica tartufa, Maja Šuput.
Ja ne propuštam nabolje stvari, veliki sam gurman, a tartufe obožavam, rekla nam je Maja, i inače česti gost kod Zigantea.
Ovogodišnja se manifestacija osim u trgovini održava i u restoranu Zigante, tako da se sve nalazi na istom mjestu, a kako saznajemo, očekuje se dobra sezona bijelog tartufa.
Bilo je dovoljno kiše, klimatski su uvjet bili dobri. – Giancarlo Zigante
Tartufe majstorski sprema chef Damir Modrušan. Nakon obilaska specijalizirane trgovine, upravo će vas njegova kreativna kuhinja oboriti s nogu. Tartufi se, kaže, najbolje slažu s tjesteninama, jajima, rižom, palentom, mesom, ribom… a u ponudi je i degustacijski meni, kao kombinacija ribe, mesa, škampa, tune – naravno, uz nezaobilazni tartuf.
Dani Zigante tartufa u Livadama održavaju se svakodnevno, a trajat će minimalno dva mjeseca, do studenog, kada se očekuje kraj sezone tartufa. Ako ste obožavatelj, ovo je manifestacija koja se ne propušta.
Kako je bilo na otvorenju pogledajte u videu: