Volim eksperimentirati u kuhinji. Često nešto isprobavam i kemijam, a tako je nastalo i ovo jelo koje pripremam barem jednom mjesečno. Danas mi je stigla odlična skuta Paške sirane i stvarno nije bilo dvojbe što ćemo za ručak. Spoj je ovo moje dvije omiljene namirnice tartufa i skute, stvarno ne znam što mi je draže. Skuta Paške sirane je najbolja skuta koju sam ikad probala. Ima je po trgovačkim centrima, a odnedavno je možete naručiti i preko njihovog web shopa.
Za Quiche s tartufima i paškom skutom nam je potrebno:
Tijesto:
200 grama brašna
1 jaje
100 grama maslaca
1 žlica Tonka kiselog vrhnja
malo soli
Nadjev:
Zigante tartufata
Skuta Paška sirana
1 i 1/2 Tonka kiselo vrhnje
2 jaja
1 dcl Tonka mlijeka
Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Ako vam je ljepljivo možete dodati još malo brašna. Pustite tijesto da odstoji pola sata u frižideru.
U namašćeni pleh za pite stavite razvaljano tijesto i malo utisnite prstima po rubovima.
Na tijesto namažite Zigante tartufatu.
Preko tartufate posložite skutu narezanu na kockice.
Pomiješajte 2 jaja sa 1 i 1/2 Tonka kiselim vrhnjem i 1 dcl Tonka mlijeka. Posolite, popaprite, možete dodati i malo muškatnog oraščića.
Smjesu izlijete preko skute i zapečete 20tak minuta na 180’C.
I gotovo! Tartufatu možete umiješati i u smjesu jaja i vrhnja, ali meni je ovako bolje.
Želim vam dobar tek!
Pripremila: Maja Uremović