Dobra vam subota! Vjerujem da ste svi sretni, jer našoj agoniji lagano vidimo kraj. Nadam se kako ćemo u narednim tjednima biti više zaposleni, a manje u kuhinji…
Baš mi fali ono moje svakodnevno ludilo, dani kada se dižem u 6 ujutro i kuham prije posla… Ne bi nikad rekla da će mi faliti, ali fali.
U ime zaposlenih dana koji dolaze danas jedan brzi desert. Komplicirane deserte smo radile sada u karanteni, tko će za to imati vremena jednom kad se vratimo u normalu.
Nedavno sam otkrila “Bakin mix“. Odličan proizvod za sve koji nisu vješti u kuhinji, a opet sami žele napraviti nešto fino i od provjerenih proizvoda. Postoji više vrsta Bakinog mixa, od raznih muffina i cupcakesa do browniesa, ali i tijesta za kruh i pizzu. Ja sam se oduševila lava cakeom, prvo jer ga jako volim i drugo jer je ovo najbolji lava cake koji sam ikad napravila.
A sve je gotovo za max 15 minuta.
Pa krenimo.
Potrebna su nam samo 3 sastojka:
Bakin mix za lava cake
160 grama maslaca
2 jaja
“Bakin mix” ubacimo u posudu. Dodamo otopljeni maslac ili ulje ( uvijek preferiram maslac ) i dva jaja i izmiksamo.
Dobivenu smjesu prebacimo u nauljene kalupe za lava cake i pečemo na 170 ‘C oko 10 min. Od ove količine dobijemo 6 porcija.
I gotovo… Moram priznati da inače nisam pristaša gotovih pripravaka, ali “Bakin mix” me uvjerio da nije ono što sami radimo, baš uvijek najbolje. Puno sam puta po različitim receptima radila lava cake…ili je bio presladak ili pretekuć ili se zalijepio, pa ga nisam mogla izvaditi iz kalupa. Ovaj je uspješno položio sve ispite, čak sam ga i bez problema izvadila na tanjur i dekorirala.
Nedavno mi je stigao i ovaj divni servis za kolače i čajnik koji sam naručila na Miminom web shopu, tako da je užitak u kolaču bio još i veći.
Isprobajte “Bakin mix ” sigurno ćete biti oduševljeni, a dodajmo i to da su svi njihovi proizvodi bez glutena.
Bakin mix možete naručiti na:
A ove preslatke tanjure na:
Želim vam dobar tek!
Pripremila: Maja Uremović