Uskrs je iza nas te mnogi od nas osjećaju posljedice prejedanja tradicionalnim blagdanskim specijalitetima. Međutim, topliji dani nam se opasno približavaju i pravo je vrijeme za mini “detoks”.
U potrazi za zdravim receptima pronašli smo onaj idealan s potpisom food influencerice Marine Obradović (@price_jedne_kuhace); slana zobena kaša.
View this post on Instagram
Domišljata Marina nas na svom Instagram profilu uvijek iznova oduševi svojim kreativnim i zanimljivim jelima, koja su zdrava i fina.
U nastavku vam donosimo recept za slanu zobenu kašu!
SLANA ZOBENA KAŠA S PANCETOM
Sastojci za 2 osobe:
1 šalica sitnih zobenih pahuljica
2 šalice vode (iste zapremnine koju ste koristili za zobene)
80 gr ribanog sira
Glavica luka
100 gr slanine
100 gr šampinjona
Sol, papar
Salata po izboru
Priprema:
1. Luk ogulite i narežite na sitne kockice, pancetu narežite na sitne trakice, a šampinjone na listiće.
2. Sir naribajte i ostavite sa strane.
3. U zagrijanu tavu stavite pancetu i pecite do hrskavosti.
4. Pečenu pancetu izvadite i ostavite sa strane, a u tavu dodajte luk te ga pržite 5 minuta.
5. Sada dodajte šampinjone, promiješajte i ostavite sve zajedno da se dinsta 5 minuta.
6. Dodajte zobene pahuljice, vodu, sol i papar pa sve promiješajte i ostavite da se zobene kuhaju 5 minuta.
7. Dodajte ribani sir i promiješajte dok se sir ne rastopi.
8. Smjesu podijelite u zdjelice, na vrh dodajte salatu i hrskavu pancetu.
Dobar tek!
Autor: Marina Koprivnikar
Foto: Instagram