Ambiciozna, energična i poduzetna, Patricija Sušanj naša je najnovija Lady Boss.
Direktorica opatijskog Hotela Continental obožava svoj posao i odrađuje ga s posebnim zadovoljstvom, a s nama je podijelila razne tajne uspješnog upravljanja hotelom te nam otkrila što nas sve očekuje u proljetnoj i ljetnoj sezoni.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Direktorica ste Hotela Continental. Odakle ljubav prema turizmu i ugostiteljstvu?
Ljubav prema turizmu i ugostiteljstvu….rekla bih da je to jednostavno dio mene i dio mog odrastanja.
Od malih nogu sam na neki način povezana s time, obiteljskom tradicijom restorana Kinkela Bregi koji djeluje već punih 120 godina.
Odrasla sam „iza šanka“ i jednostavno, primilo se 😊
Biste li rekli da je ovaj posao ostvarenje Vašeg poslovnog sna? Jeste li oduvijek razmišljali o radu u hotelu?
Po prirodi sam vrlo poduzetna, ambiciozna, energična i odlučna.
Otkako sam došla u ovu kompaniju težila sam tome, to mi je bio krajnji cilj jer oduvijek sam znala tko sam i što želim biti.
Prošle sam se godine i ohrabrila za to 😊 Rekla bih da se u životu sve posloži kada treba i kako treba te da sve dođe u pravo vrijeme.
Kako je izgledao Vaš put do direktorice hotela?
Već cijelo jedno desetljeće radim u hotelskoj grupaciji Amadria Park.
Moj razvojni put počeo je u hotelu Continental Amadria park, te sam tu i dan danas.
Bilo je izazovno i borbeno svih ovih godina, no pokupila sam puno znanja i iskustva u svim odjelima, a najviše recepcijskog dijela gdje sam prošla sve stepenice, od recepcionera do voditelja recepcije pa evo sve do direktora hotela.
Prošla sam uistinu puno u ovoj kompaniji, dovoljno da skupim znanja, iskustva koje mi je naposljetku donijelo i samopouzdanje i ojačalo mene kao osobu koja može kvalitetno voditi svoj tim ljudi.
Kako izgleda Vaš radni dan?
Niti jedan dan isto, moram priznati. Najprije u miru popijem kavu i prochekiram mail-ove.
Potom slijedi kratki brifing, osvrt na prijašnji, tekući i sutrašnji dan, podjela zadataka voditeljima, te za kraj motivacijska rečenica koja je od velike važnosti za početak radnog dana.
Kakvi su izazovi rada u hotelu?
Najveći izazov je upravljanje ljudima, različitih tipova i zahtjeva a istovremeno pokazivanje poštovanja prema svakom od njih te uvažavanje njihovih ideja i prijedloga.
U hotelu ima puno segmenata i procesa rada koje je na ovoj funkciji prije svega potrebno dobro poznavati te najvažnije upoznati svoj tim ljudi i naći vrijeme za komunikaciju.
Delegiranje zadataka i podjela odgovornosti je ključno za postavljanje svakodnevnih aktivnosti koje naposljetku daju odličan rezultat poslovanja uz ostvarenje planova, što nam je i krajnji cilj.
Što najviše volite kod svog posla, a koji su nedostaci?
Ovaj posao jednostavno čovjek mora voljeti, morate voljeti raditi s ljudima i biti s ljudima.
Jačati tim jer samo tako se mogu postići rezultati. Ono što nosi ljepšu stranu je dinamično okruženje, razvoj širokog spektra vještina te svakodnevno upoznavanje puno kvalitetnih ljudi što sve zajedno nosi osobni rast i razvoj.
Nedostatak je rad pod pritiskom, nepredvidivi radni sati te zahtjevnost posla.
Uz dobru podršku obitelji te dobru organizaciju rada i obaveza (privatno i poslovno), ništa nije teško!
Kako provodite slobodno vrijeme, kako se opuštate kada ne radite?
Svaki svoj slobodan iskoristim maksimalno od a do ž, organiziram izlet s mužem i djecom i nema nas doma, to je dan „samo za nas“.
Najbolji poklon koji sam dobila za rođendan od muža je bicikla hahah, popodne nakon posla često sjednem na biciklu i napravim jedan kvalitetan đir te mi to daje snage za dalje.
Na koji se način može privući goste u hotele? Vraćaju li se turisti u Hotel Continental?
Ono što ovaj hotel čini posebnim je što „ima dušu“.
Imamo puno gostiju povratnika koji se vraćaju kod nas zbog ljudi koji tu rade.
Njegujemo odnos sa gostom u prvom planu i gosti žive taj osjećaj.
Gostoprimstvo i domaćinski pristup najveća su teza ovog hotela. To je luksuz koji vrijedi doživjeti.
Vrlo često organizirate razna događanja i druženja. Postoji li veliki interes domaćih ljudi za takvim eventima?
U hotelu imamo puno sadržaja, tu je kavana Continental, restoran Da Ugo te mala tvornica čokolade Milenij choco svijet.
Najveća njegova karakteristika je Gastro svijet, stoga ga tokom godine prate razna gastronomska događanja i druženja.
Kavana Continental je jedna od najstarijih gradskih kavana te zbog te činjenice i povijesti koju ovaj hotel nosi domaći ljudi su ovdje uvijek prisutni te svaki dan čujemo novu „crticu“ ovog hotela iz njegove povijesti koja djeluje od 1898.godine.
Što nas očekuje u proljetnoj i ljetnoj sezoni u Continentalu?
Proljetna sezona je već krenula, osim što svake subote možete uživati na terasi kavane Continental uz glazbu uživo, pripremili smo Vam i razno razne radionice oslikavanja čokolade u choco svijetu te glazbeni program.
Tako nam sada kreće oslikavanje pisanica i prigodnih čokolada s motivom zečića, a 19.04. imamo organizirano oslikavanje i animaciju za djecu „Zeko i pilić dolaze u hotel Continental te glazbu uživo sva tri dana.
Nakon Uskrsa, u svibnju povodom praznika rada 1. Maj imamo „Chill weekend Continental – BBQ, BEER AND MUSIC“, koji kroz produženi vikend prati glazba uživo te 03.05. Holiday workshop „Chocopop“ with prosecco – make your personal bubble chocolate.
Za Majčin dan 11.05. – imamo radionicu Chocolate workshop “Mummy and me” – let’s celebrate our day” .
U lipnju ćemo imati petak 27.06. i subota 28.06. – Retro Chocolate with prosecco motiv: Opatijska dama, posebnu ponudu retro hrane i pića praćenu plesom i glazbom. te animaciju za djecu u Event room u 16:00 – 18:00 Marko the Clown.
Sve događaje prati vikendom glazba uživo dok nam u lipnju kreću i ljetne večeri na otvorenom uz glazbu uživo svaki petak, subotu i nedjelju.
Svake treće subote u srpnju i kolovozu „Fisherman night’s“ na otvorenom, spoj dobre glazbe te bogate gastronomske ponude ovog kraja.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant