Uvijek me vukla želja za kuhanjem, to je moje područje. Nikada mi za blagdane nije bilo teško pripremiti svježu tjesteninu, njoke…
Brend PAŠTAda razlikuje se od drugih proizvođača jer je apsolutno sve ručno rađeno , čak se i tagliatelle ručno režu. Prostor je koncipiran da kupci slobodno mogu doći vidjeti i tijek proizvodnje.
Admira Eibek poznatija pod imenom Ada je riječka poduzetnica, stoji iza brenda PAŠTAda. Bavi se proizvodnjom svježe tjestenine, koju sama ručno izrađuje. Osim proizvodnje, Ada vodi i radionice izrade tjestenina.
Više o ljubavi prema tjestenini, biznisu i posebnostima brenda PAŠTAda, otkrila nam je Lady Boss Admira Eibek u intervjuu za naš portal!
Za početak, predstavite se našim čitateljima; otkud si, školovanje, čime se bavite, kako biste opisali svoju osobnost u 3 riječi?
Ja sam Admira Eibek poznatija pod imenom Ada. Rođena Riječanka i majka dvoje djece. Bavim se proizvodnjom svježe tjestenine. Obožavam tjesteninu i život. Svoju osobnost bih opisala u jednoj rečenici: Odlike Pipi Duge Čarape.
Stojite iza novog riječkog brenda za tjesteninu; PAŠTAda. Otkrijte nam kako i kad je počela ta ljubav, odnosno poslovna priča?
Uvijek me vukla želja za kuhanjem, to je moje područje. Nikada mi za blagdane nije bilo teško pripremiti svježu tjesteninu, njoke itd. Tijesta obožavam mijesiti. Pokrenula me moja mala kćer kada je imala fazu jedenja tjestenine bez umaka… Priuštila bih joj tjesteninu od špinata, crnila sipe i cikle, njoke od skute i onda su se nizale ideje.
Što se sve nalazi u ponudi PAŠTAda?
U ponudi je moj osmijeh, svježa brzo smrznuta tjestenina, ravioli punjeni kravljom skutom, lososom i pečenom paprikom, veganske tagliatelle kurkuma, špinat i cikla, papardelle, pljukanci, garganelli/fuži, tagliatelle od pirovog brašna, paštica za juhu.
Po čemu se PAŠTAda izdvaja od ostalih proizvođača?
Brend PAŠTAda razlikuje se od drugih proizvođača jer je apsolutno sve ručno rađeno , čak se i tagliatelle ručno režu. Prostor je koncipiran da kupci slobodno mogu doći vidjeti i tijek proizvodnje. Namirnice su prvoklasne poput kravlje skute, a špinat se smrzava na -20 kako bi zadržao nutritivne vrijednosti i onda se stavlja u brašno.
U tijestu za raviole idu žumanjci kako bi tijesto bilo mekano i smanjio se tijek kuhanja, brašno talijanskog proizvođača DURUM ( SEMOLA ). Brzo kuhan proizvod, a neusporediv s industrijskom proizvodnjom.
Također, vodite i radionice izrade tjestenina. Koliko često se održavaju i koliko traju?
Radionice uz zabavu, ispijanja kvalitetnog vina i degustaciju tjestenine sa domaćim umacima traju dva sata. Svakako će biti održane jednom tjedno.
Koji PAŠTAda proizvod je po tebi najzahtjevniji, a koji nešto manje za napraviti?
Najzahtjevniji jesu ravioli, ali kada volite što radite vrijeme je na vašoj strani. Rezanci za juhu su manje zahtjevni.
Koje jelo odnosno recept biste nam preporučili za ljetne dane?
Tagliatelle s domaćom salsom i bosiljkom.
Je li teško biti žena – poduzetnik?
Mislim da je teško kada se netko vezuje za očekivanja. A kada se radi iz ljubavi nekako se sve slaže. Treba se znati suočiti sa strahom. Sve je to dio puta.
Što Vas najviše veseli i pokreće u poslu?
Kada obučem kutu i startam kao da sam u super plaštu. Na tren znam zatvoriti oči i zamisliti sve te ljude koji uživaju u proizvodima i prođe me bujica osjećaja.
Što biste preporučili svima koji se premišljaju ući u poduzetničke vode?
Samo trebate vjerovati u sebe.
Kako i gdje Vam se zainteresirani mogu javiti?
Rado ću vas primiti osobno u proizvodnji u jutarnjim satima VIŠKOVO 125B ( centar kružni tok) ili mi se možete javiti preko Instagrama @past.ada i Facebook stranice PAŠTAda.
Autor: Extravagant
Foto: privatni arhiv