Turistička zajednica Grada Crikvenice zajedno je sa svojim suradnicima osmislila umjetničko djelo, kuharicu plave ribe koja nije samo zbirka recepata, već i putovanje kroz tradiciju, kulturu i ljubav prema moru koja je duboko ukorijenjena u životima stanovnika Rivijere Crikvenica.
Naziv joj je „U mreži okusa Crikvenice: recepti i priče s Ceste plave ribe“ i pravi je mali gastronomski vremeplov koji slikom i riječju priča o važnosti očuvanja materijalne i nematerijalne baštine, priziva toplinu doma te nezaboravne mirise i okuse autohtone kuhinje ovoga kraja.
Svako jelo iz ove kuharice priča priču o korijenima i ljubavi prema moru.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


U njoj se nalaze recepti ugostiteljskih objekata koji su dio cjelogodišnjega projekta „Cesta plave ribe“ – restorani „Burin“ i „Trabakul“, konoba „Karoca“, restorani hotela „Miramare“, „Aminess Younique Narrivi“ (restoran „Half 8“) i „Esplanade“ (restoran „Lemoon“) u Crikvenici, restoran „Domino“ u Dramlju te konoba „Ulika“ i restoran hotela „Marina“ u Selcu.
Osim recepata, kuharica sadrži i tekstove o povijesti ribarstva crikveničkoga kraja, savjete o čuvanju i čišćenju ribe, tekstove o začinima i vinu koji se sljubljuju s ovom namirnicom, o nagrađivanom suveniru na temu plave ribe, kao i o manifestacijama…
Urednik kuharice je iskusni novinar i gastroljubac Zoran Šimunić – Šime, koji je srž crikveničke ribarske tradicije pretvorio u predivnu priču. Tekstove „prate“ izvrsne fotografije koje unose čaroliju među stranice, kao i maštoviti grafički dizajn.
„U mreži okusa Crikvenice“ dolazi baš u pravo vrijeme – kao uvod u godinu u kojoj će Kvarner s ponosom nositi titulu Europske regije gastronomije 2026.
Promocija kuharice će se održati sredinom listopada, a svoj primjerak ćete moći i vi nabaviti u prodaji.

Recept koji gledate samo je mali dio te bogate baštine.
Radi se o tartaru od palamide restorana „Dida“. Nabavite i vi uskoro svoj primjerak kuharice i unesite dašak Rivijere Crikvenica u svaki zalogaj!


Autor: PR
Foto: Extravagant
