Posjetili smo Konobu Pizzeriu Aquarius u Bujama, koja nas je oduševila ponudom pizza, ali i odležanim steakovima.
Iako je prvotno objekt počeo kao pizzeria, danas je Aquarius poznat po raznovrsnoj gastro ponudi.
“Odlučili smo 2018. godine sudjelovati na svjetskom prvenstvu u pizzama u Parmi, gdje smo se pokazali kao najbolji hrvatski predstavnici pizza.” – Josip Vorić, vlasnik Konobe Pizzerie Aquarius

Foto: Extravagant
Uspjeh se ponovio tri puta zaredom, a pizze koje izlaze iz njihovih krušnih peći zaista su nešto posebno. U to smo se uvjerili i isprobali pizzu “Jesenje čari”, koja je napravljena od integralnog tijesta od pira te sadrži kremu od buče, dimljenu mozzarellu, ukiseljenu raštiku, salamu od boškarina te cherry rajčice.

Foto: Extravagant

Foto: Extravagant

Foto: Extravagant
U Konobi Pizzeriji Aquarius također imate priliku kušati jela s pirovim brašnom, koje sami proizvode.
Aquarius je prije četiri godine proširio svoje gastro horizonte te je u ponudu unio odležane steakove. Imali smo priliku kušati rib-eye steak.
“Ovdje serviramo rib-eye steak kao tagliattu te onda svatko po svom guštu si još dopeče na posluženoj lava ploči na stolu. S jednim komadom mesa možemo zadovoljiti razne ukuse.” – Josip Vorić

Foto: Extravagant

Foto: Extravagant

Foto: Extravagant
Uz pizze, steakove, domaća vina i kruščiće od pirovog brašna, vjerujemo da ćete uživati u ugodnom istarskom ambijentu Konobe Pizzerie Aquarius!
KONOBA PIZZERIA AQUARIUS
Adresa: Digitronska 14, 52460, Buje
Telefon: 052 773 417
Web: http://www.aquariusbuje.com/
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant, Manuel Paljuh