Mnogima omiljena riječka kavana Grad posljednjih dana uživa u blagodatima jesenskih okusa te nam ponosno predstavlja novog kuhara, Marija Štokića. Vrsni mladi kuhar koji je godinama radio uz bok Deniju Srdoču u slavnome restoranu s Michelinovom zvjezdicom, Draga di Lovrana, najbolja je pozivnica za posjet Gradu ove jeseni.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Kako smo doznali od voditelja kavane, Tina Žulića, iza njihove jesenske ponude krije se ležerna bistro priča, uz ponudu svima poznatih jela pripremljenih prema viziji Marija Štokića. Opuštena atmosfera te fina hrana i bogata ponuda pretežito hrvatskih vina provjereni je recept koji jako dobro stoji Gradu.
Tin Žulić : “Pristupačnost ponude te nešto drugačije od uobičajenog u Rijeci nit je vodilja koje se držimo u Gradu. Cilj nam je zadovoljiti naše stalne goste te zanimljivom ponudom privući nove.”
Novi jelovnik u ponudi Grada bazira se na mediteranskoj kuhinji te će se mijenjati prema sezonama, ovisno o ponudi namirnica. Grad piše našu, hrvatsku priču te nudi najbolje lokalne sezonske namirnice. Imali smo priliku uživati u nekima od najnovijih jela Marija Štokića, poput personalizirane verzije slavne španjolske brendade te pljukancima s vrganjima i lisičarkama. Najfinije što nam jesen može ponuditi.
Na jelovniku su i crni rižoto te filet bijele ribe s krumpirom, pripremljeni na način šefa kuhinje. Ponuda slastica je svima dobro poznata i dolazi iz vološćanske slastičarne Kaokakao.
Kavana Grad je do kraja godine pripremila vrlo zanimljiv program te sve poziva na večeri uz riječku somelijerku Luciju Matijević koja će dvije večeri u mjesecu predstavljati izvrsna vina, savršeno sljubljena uz njihov jelovnik. Ne zaboravite rezervirati svoj stol te ponešto i naučiti od ove vrsne somelijerke.
U kavani Grad ove jeseni neće nedostajati zanimljivosti i uzbuđenja, a ima li boljeg od ugodne večeri u najdražem društvu, uz čašu finog vina i ukusne hrane?
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant