Pašta na razne načine mnogima je jedno od omiljenih jela, kao predjelo, prilog ili glavno jelo. Siguran je odabir i u restoranima, koji je kombiniraju s raznim namirnicama i umacima, a idealna je i za eksperimentiranje. Dobar tanjur tjestenine svima će izmamiti osmijeh na lice!
Brojni restorani u Rijeci i okolici nude velik broj jela s tjesteninom, često i ručno rađenom, a mi smo odabrali nama omiljene!
Centotrenta bar
U Rijeci je nedavno otvoren pasta bar koji svakog dana nudi svježu ručno rađenu paštu raznih vrsta s pomno odabranim lokalnim sastojcima koji tvoje najfinije umake. Prošećite do Starog grada i probajte jednu od najboljih marendi koje Rijeka trenutno nudi.
Restoran Antack
U Antacku nikada ne nedostaje originalnih recepata i fine hrane, a njihova je ručno rađena tjestenina jedna od najboljih u gradu. Obavezno ih posjetite ovih jesenskih dana i kušajte razne vrste tjestenine koje su savršeno iskombinirali s fantastičnim jesenskim plodovima, poput vrganja i buče.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
San Servolo
Volimo sve u San Servolu u njihove su nam pinse posebne, ali osvajaju svakim jelom sa svog izvrsnog menija od pomno odabranih namirnica. Talijanska hrana na San Servolo način obavezan je odabir za jedan od ručka u gradu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Conca d’Oro
Jedan od najstarijih restorana u gradu godinama mami svojim odličnim jelima, a paštu vole na sve načine. S gulašom, salsom ili tartufima, nijedna vas neće ostaviti ravnodušnima.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Pivnica Cont
Ponuda u Pivnici Cont raznovrsna je i bogata, od hamburgera do napolitanskih pizza. Jedno su omiljenih mjesta za dnevne maredne, a njihove su lasagne siguran odabir kada se zaželite pašte, ali na malo drugačiji način.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Restaurant Roko
Nakon predivne sunčane šetnje opatijskim Lungomareom, restoran Roko jedan je od najboljih gastro odabira. Uživat ćete u svemu s njihova jelovnika, ali obratite posebnu pozornost na razne vrste domaće tjestenine s originalnim umacima.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Iako je obožavamo pripremati kod kuće, uvijek volimo otići na dobar i obilan tanjur pašte u neki od restorana u našem gradu i okolici jer pašta je uvijek in!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant, Instagram