U restoranu Mulino, smještenom uz samu obalu Malinske na otoku Krku, proljeće donosi posebnu gastronomsku ponudu koja spaja tradiciju i sezonske okuse.
Tijekom Dana šparoga, koji traju od kraja ožujka do sredine svibnja, gosti imaju priliku uživati u jelima pripremljenim od svježih, lokalnih namirnica.
Jedno od istaknutih jela ove ponude je janjeći žgvacet s graškom i pire krumpirom, koje savršeno utjelovljuje duh proljetne kuhinje restorana Mulino .
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Janjeći žgvacet, tradicionalno kvarnersko jelo, u restoranu Mulino priprema se od mlade krčke janjetine, poznate po svojoj mekoći i bogatom okusu.
Meso se polako kuha u aromatičnom umaku, obogaćenom svježim začinskim biljem i sezonskim povrćem, što rezultira sočnim i mirisnim jelom.
Dodatak mladog graška unosi slatkoću i svježinu, dok pire krumpir, pripremljen od domaćih krumpira, pruža kremastu teksturu koja savršeno nadopunjuje bogatstvo žgvaceta.
Restoran Mulino poznat je po svojoj filozofiji spajanja mediteranske tradicije s modernim kulinarskim pristupom.
U elegantnom ambijentu s pogledom na Kvarner, gosti mogu uživati u jelima pripremljenim od svježih, lokalnih sastojaka, poput domaće tjestenine, ribe i morskih plodova.
Posebna pažnja posvećena je vinskoj karti, s naglaskom na autohtone sorte koje izvrsno nadopunjuju ponuđena jela.
Dani šparoga u restoranu Mulino pružaju jedinstvenu priliku za uživanje u autentičnim okusima otoka Krka.
Ova gastronomska manifestacija ne samo da slavi proljetne plodove prirode, već i promiče lokalnu kulinarsku tradiciju, nudeći gostima nezaboravno iskustvo koje spaja prirodne ljepote otoka s vrhunskom gastronomijom.
Autor: PR
Foto: Extravagant