Vinarija Pavlomir u Novom Vinodolskom ugostila je manifestaciju Pjenušavi doručak u vinogradu gdje su u odličnoj atmosferi posjetitelji uživali u dobroj hrani i najboljim pjenušcima.
Okruženi vinogradima Pavlomir, uz čašu pjenušca na dekicama, svi su se opustili i prepustili ugodnom ambijentu, uz izvrsnu glazbenu pratnju Matea Žmaka i Suzane Matušan Avgustini.
Drugi Pjenušavi vikend u vinogradu započeo je pjenušavim doručkom gdje je oko stotinjak uzvanika kušalo najfinije gastro specijalitete.
Tena Peričić, direktorica TZ Novi Vinodolski: “Velik je broj izlagača, vinara i OPG-ova s područja cijelog Kvarnera prisutan ove godine. Gastronomija je sve bitnija kada se govori o turističkim događajima te mislim da je ova manifestacija jako važna, a ono što joj daje ekskluzivnost je ograničen broj posjetitelja, a mi uvijek nastojimo zadržati njegovu visoku razinu.”
Druženje se nastavilo uz radionicu organizatorice prof. Marije Vukelić, Kvarnerski škamp & pjenušava žlahtina, koja je privukla brojne zainteresirane, a ovaj lijepi događaj zaključio je En Primeur Kvarner na kojem su predstavljena najnovija vina nazočnih vinarija.
Miroslav Palinkaš, vlasnik vinarije Pavlomir: “Naša je vinarija nastala za vrijeme ratnih događanja kada smo došli u vinodolsku dolinu gdje smo 1994. posadili vinograd. Danas imamo 30 hektara vinograda i proizvodimo četiri tipa pjenušca, a posebno smo ponosni na žlahtinu koju smo vratili u ovu dolinu. Osobno me jako veseli što na svim natjecanjima postižemo jako velike uspjehe.
Marija Vukelić, direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb: “Ova je manifestacija bitna jer promovira cijelu pjenušavu scenu Kvarnera te njome želimo slaviti hedonistički način života i uživanje u pjenušcima. Uz predstavljanje vinara, uvijek imamo i neku radionicu ili edukaciju i naravno, glazba. Na radionici ćemo kušati škamp iz Klenovice na dva načina, dvije autohtone sorte maslinovih ulja iz Istre, hvarske začine za ribu, a uz to ćemo spojiti četiri žlahtine.
Pjenušavi doručak u vinogradu i ove se godine pokazao iznimno uspješnim i zanimljivim događajem koji će svojim programom sigurno oduševljavati brojnu publiku i u budućnosti.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant, PR