Tonka Radić Čobanov poznatija pod Instagram imenom @tonkina_kuzina sa svojim pratiteljima na Instagramu svakodnevno dijeli super recepte.
Osim što radi kao teta u vrtiću, ova velika ljubiteljica kuhanja voli pripremati razna jela tradicionalne kuhinje, s naglaskom na mediteransku.
Vjerujemo da ćete na njezinom profilu pronaći recept, s kojim ćete sigurno razveseliti svoju obitelj, ukućane ili prijatelje.
Ovoga puta s Vama Tonka dijeli slatki recept za Brzu tortu!
Brza torta
Ovu tortu radim kad nam se jede nešto slatko, a da nisu palačinke. Jedemo je toplu (mlaku), ali je odlična i ohlađena. Osobno, radim ju u kalupu od 20cm, jer vrlo često radim kolače. Uvijek napravim manju dozu, vi slobodno poduplajte smjesu i pecite u većem kalupu.
Sastojci za biskvit :
▪️3 jaja (odvojit bjelanjke od žumanjaka)
▪️30 g mljevenih lješnjaka
▪️65 g šećera (kristal)
▪️60ml ulja
▪️1 žličica ekstrakt vanilije
▪️pola praška za pecivo
▪️65g glatkog brašna
Postupak:
1. Odvojite bjelanjke od žumanjka
2. Miksajte bjelanjke u čvrst snijeg
3. U drugoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom i eks vanilije. Miksate dok be dobijete onako lijepu prozracnu kremu.
4. Žumanjcima dodate ulje i miksate dok se sve ne povezete
5. U brašno dodate, mljevene lješnjake i prasak za pecivo te dodate smjesi od žumanjaka
6. Miksanjem zajedno povežite
7. Špatulom umiješate bjelanjke
- Obložite kalup pek papirom i pecite 20-ak minuta na 180 °
- Pustite da se ohladi prije dodavanja čokoladnog ganachea i tučenog šlaga.
- Kad je torta gotova napravite ganache.
Sastojci:
▪️100ml vrhnja za šlag
▪️90g tamne čokolade
Na laganoj vatri otopite čokoladu. Stavite sa strane 5-10, kas vidite da sw krenulo kao zgusnuti stavite na tortu
Šlag:
▪️100ml vrhnja za šlag
▪️1 žlica šećera u prahu
U posudu od miksera sve zajedno izmiksajte, ali pazite nemojte šlag priviše natući 🤭.
Šlag stavljate preko čokoladnog ganachea.
Tortu ukrasite s lješnjacima, čokoladom…
Dobar tek! ❤️
Autor: Extravagant
Foto: Tonka Radić Čobanov