Restoran Nebo by Deni Srdoč, smješten na samom vrhu hotela Hilton Rijeka Costabella, odavno je etabliran kao jedna od najprestižnijih gastronomskih adresa na Jadranu.
Nositelj Michelinove zvjezdice i mjesto gdje se vrhunska gastronomija spaja s beskrajnim pogledom na plavetnilo Kvarnera, Nebo neprestano pomiče granice fine dininga, istražujući nove okuse i interpretacije sezonskih namirnica, pri čemu posebnu pažnju posvećuje održivosti i suradnji s lokalnim proizvođačima.
Vanna i Nebo – promišljen spoj
U sklopu novog poglavlja kulinarskog istraživanja, 14. ožujka, restoran predstavlja novi degustacijski meni, koji u potpunosti nosi potpis talentirane chefice Gabriele i njezinog tima.
Nakon što joj je chef Deni Srdoč prepustio povjerenje u kreiranju već drugog samostalnog menija, Gabriela nastavlja graditi priču fine dininga s prepoznatljivim autorskim pečatom.
Posebnost ove večeri dodatno će naglasiti nastup Vanne, glazbene dive čiji bezvremenski vokal nosi emociju i eleganciju koja savršeno upotpunjuje atmosferu Neba.
Sinergija vrhunskog fine dininga i intimnog glazbenog performansa čini ovu večeru jedinstvenim događajem, koji izlazi izvan uobičajenih okvira restoranskog doživljaja.

Foto: Sanja Agić
Predanost zero waste pristupu prati i mlada chefica Gabriela Filca
Novi meni, inspiriran svježinom i vibrantnošću nadolazeće sezone, donosi pomno odabrane sastojke s Kvarnera, unutrašnjosti Istre i ostatka Hrvatske, a kroz precizno balansirane okuse i inovativne tehnike pripreme, spaja tradiciju i modernu interpretaciju u skladnu cjelinu.
Ono što rad mlade chefice čini posebnim jest duboka povezanost s lokalnim namirnicama, pristup koji ne samo da odražava filozofiju restorana, već ga i dodatno produbljuje.
Gabriela živi ono što Nebo nudi – spoj autohtonih okusa, suradnju s OPG-ovima te interpretaciju najdragocjenijih hrvatskih sastojaka na moderan i jedinstven način.
Ova predanost sezonalnosti i održivosti osjeti se u svakom jelu, dok zero waste pristup ostaje ključan element njezinog potpisa, najavljujući preciznu viziju budućnosti restorana.

Foto: Matija Djanješić
Mjesta su ograničena
Samo nekoliko dana nakon Dana žena, ovaj jedinstveni događaj pruža savršenu priliku za posjet jednom od najprestižnijih hrvatskih restorana.
Više od same večere, ovo je iskustvo koje će pobuditi sva osjetila – od pažljivo osmišljenih okusa i priča utkanih u svako jelo do emotivne glazbene podloge koja će cijeloj večeri dati poseban pečat.
Večera počinje u 19:00 h, a rezervacije su dostupne putem službene web stranice restorana Nebo.
Kako bi doživljaj bio još potpuniji, hotel Hilton Rijeka Costabella osigurao je posebne cijene noćenja za sve goste ovog ekskluzivnog događaja.

Foto: Matija Djanješić

Foto: Matija Djanješić

Foto: Matija Djanješić
Autor: PR
Foto: Sanja Agić, Matija Djanješić