Pivnica Cont jedno je najstarijih i najkultnijih mjesta u Rijeci. Iako za nju vežemo zanimljivu, bogatu, ali i burnu povijest, sada možemo reći da pivnica Cont proživljava najveći procvat. Razlog su svakako fantastične pizze, iza kojih stoji Franko Rajković, koji je “pekao zanat“ u riječkom Hiltonu te u nedavno zatvorenom lokalu “Pirati” u centru grada.
Franko je samouki pizza majstor koji potpisuje trenutno najbolje pizze u Rijeci. Često ga se može sresti na prvoj jutarnjoj kavi u obližnjem caffe baru “Štriga”, nakon čega hrli u pivnicu Cont pripremiti sve za radni dan. Njegove pizze možete kušati svakoga dana već od 12h.
U nastavku vam donosimo ekskluzivni intervju sa skromnim i nevjerojatno talentiranim pizzaiolom Frankom Rajkovićem!
Predstavite se našim čitateljima.
Moje ime je Franko Rajković te dolazim iz Kostrene. Radim u Pivnici Cont kao pizzaiolo, a od hobija izdvajam sviranje gitare.
Za sebe bih rekao da sam perfekcionist u poslu, autentičan i umjetnički nastrojen.
Proglašeni ste po mnogima kao jedan od najboljih pizzaiola u Rijeci. Jeste li očekivali ovakvo oduševljenje?
Iskreno sam se iznenadio, iako sam vjerovao u svoju kvalitetu i kompetentnost.
Prešli ste iz hvaljenih Pirata u pivnicu Cont, gdje se svakodnevno traži mjesto više zbog Vaših pizza. Otkrijte nam kako ste se našli u svijetu pizza?
Vrlo rano sam znao da se želim baviti pravljenjem pizza. Iz tog razloga sam upisao Ugostiteljsku školu u Opatiji, koju sam i završio. Ponosan sam i sretan što su Riječani, ali i drugi gosti prepoznali kvalitetu mojih pizza.
Koliko dugo Vam je trebalo da naučite raditi pizze?
S obzirom da sam samouk, nisam gotov s učenjem. Ovo je samo jedna stepenica u mom rastu kao pizzaiola.
Koja je tajna savršene pizze?
Tajna savršene pizze? Rekao bih da sve leži u ljubavi prema pizzi, nepresušnoj znatiželji, kontinuiranom učenju nečeg novog.
Koliko pizza nudite u ponudi Conta?
U ponudi Conta imamo oko 10 pizza. Jedan sam od onih koji vjeruje da je manje više.
Postoji li neka pizza koja Vam je nešto izazovnija za napraviti?
Ne, osim kada se odvažim eksperimentirati.
Koja je Vaša omiljena pizza?
Moja omiljena pizza je Marinara.
Jeste li ikad razmišljali da organizirate radionice pravljenja pizze?
U, zanimljivo pitanje! Za sada nemam te želje, ali ne isključujem tu mogućnost. Nikad ne reci nikad.
Što Franko radi kad ne radi?
Svoje slobodno vrijeme najviše volim provesti s obitelji i s psom.
Daljnji planovi? Pripremate li nam neke novitete kad govorimo o ponudi pizze?
Plan je da plana nema. 😀 Kad govorimo o novitetima, sigurno će ih biti… Stay tuned!
Autor: Marina Koprivnikar
Foto: privatni arhiv