Iako smo kalendarski ušli u proljeće, vrijeme se poigralo s temperaturama te je vani netipično hladno za ovo doba godine. Zato nam food blogerica, kolumnistica i autorica E-kuharice “Biljni užitak” koja se krije iza Instagram imena foodoris_ donosi ideju za prohladno vrijeme: gustu juhu od graška i špinata.
Recept vas čeka u nastavku!
GUSTA JUHA OD GRAŠKA I ŠPINATA
Sastojci:
* 1 žlica maslinovog ulja
* 2 češnja češnjaka
* 1/4 glavice luka
* 1 pastrnjak
* 1 šalica graška
* 2 šake špinata
* 1 šalica povrtnog temeljca (ili voda s pola povrtne kocke za juhu bez dodanih šećera) sol, papar (prema ukusu)
Priprema
1. Na maslinovom ulju popirjati češnjak i luk. Kada su omekšali dodati nasjeckani pastrnjak i pirjati nekoliko minuta dok ne omekša (dodati temeljca po potrebi).
2. Dodati grašak, temeljac, začine i kuhati poklopljeno na laganoj vatri dok ne omekša povrće.
3. Pred kraj dodati špinat i kuhati još minutu.
4. Prebaciti sve u blender i izmiksati (možete i štapnim mikserom).
5. Vratiti u posudu za kuhanje, probati i dodati po potrebi još začina.
6. Servirati sa žlicom jogurta ili vrhnjem za kuhanje od soje.
Dobar tek!
View this post on Instagram
Autor: Extravagant
Foto: Instagram