Koktel od kozica u prhkom tijestu, carpaccio od brancina, rižoto od kozica i šparoga, file brancina na palenti krompirici i kremi od koprive, mousse od čokolade s jagodama… Sve sljubljeno s Vinima – Franković u bajnom ambijentu konobe Ribica na Kantridi, s pogledom na Kvarner, Cres i Učku te uz sjajnu glazbenu podlogu Klape Kvarner.
Druženje, otvaranje novih poslovnih horizonata, a sve uz užitak vrhunske hrane, vrhunskih vina i vrhunske pjesme. To je bio prvi: Wine & Dine experience u konobi Ribica. Prvi – u nizu, tradicionalnih.
Idejni začetnici i organizatori: Robert Barbalić i Željko Donadić. Ne zna se tko je bio oduševljeniji. Oni ili njihovi dragi gosti i prijatelji…
– Ideja je Željkova, ja sam ju popratio i… Fantastična ideja, fantastičan odaziv, fantastična atmosfera pa u konačnici, naravno, fantastični i prvi Wine & Dine experience – priča Barbalić, vlasnik konobe Ribica i suorganizator.
– Idemo dalje, nastavljamo! Organizirat ćemo još niz ovakvih evenata. Ljudi se upoznaju, izmijene životna i poslovna iskustva, brojeve telefona i kontakte… Svi poslovni ljudi su hedonisti, vole uživati u dobroj kapljici, dobroj hrani i dobrom ambijentu pa su ovakve prigode zapravo savršeni spoj tog užitka, a onda u perspektivi i novih poslovnih uspjeha.
Željko Donadić je idejni začetnik Wine & Dine experienca, a ideju su on i Barbalić zajedno proveli u djelo na oduševljenje gostiju.
Hvala mojem dragom prijatelju Robiju što smo tu ideju realizirali i pretvorili u stvarnost. Ljudima nedostaje upravo ono što su dobili ovdje u konobi Ribica. Hedonizam, uživanje u životu, slavlje života… Da živimo: slaveći život – rekao je Željko Donadić.
Dojmovi gostiju? Svi redom – impresionirani. Popričali smo s njih nekoliko.
Iznimno mi je zadovoljstvo bilo nazočiti ovakvom događaju u ovakvom ambijentu. Znam jako puno ljudi koji su večeras ovdje. Većina njih su poduzetnici, s nekima od njih surađujem već godinama. Ovakve evente trebalo bi održavati što češće. U našoj Županiji ima jako dobrih poduzetnika, ali ljudi se ne poznaju, a eventi kao Wine & Dine experience nas povezuju i to: uživajući zajedno u vrhunskoj hrani, vinu i atmosferi. Divna večer i samo tako dalje. Velika je želja svih nas da Wine & Dine experience postane: tradicija – rekao nam je Goran Živković (SeaQuest).
Među dragim gostima bio je i Krešimir Jurlina (Studio Žana):
Sjajan dojam, ali to smo i očekivali znajući tko stoji iza cijelog eventa i u kojem će se ambijentu dogoditi. Konoba Ribica se naziva konobom, ali zapravo je to jedan od najboljih restauranta u cijeloj regiji. Čest sam gost i inače. Sve pohvale i sve preporuke sa velikom željom da se ovakvi događaji kao Wine & Dine experience što češće ponavljaju – rekao je Jurlina.
U divnoj proljetnoj večeri, u konobi Ribica uživao je i odvjetnik Kristijan Čarapić:
Ovo je jedno istinski: fantastično iskustvo! Jako puno zanimljivih ljudi, jako puno dobrog sadržaja. Iznimno mi se svidio koncept, vrhunski provedeno vrijeme. Uživali smo svi, a nadam se kako će se Wine & Dine experience događati što češće na radost svih Riječanki i Riječana.
Šest, sedam sati užitka, na rastanku pohvale domaćinima, a kadrovi i fotografije sami po sebi svjedoče da je prvi Wine & Dine experience bio: čista fantazija. Neka postane tradicija i nek’ se ponovi – što prije!
Više pogledajte u prilogu:
Autor: Extravagant
Foto: press