Tjesteninu volimo u raznim varijantama i uvijek je rado vidimo na tanjuru. A posebno kada nam je predstave na originalan i upečatljiv način! Za to se pobrinuo restoran Antack.
Špageti u siru Grana Padano najnoviji su specijalitet restorana i jedna od najzanimljivijih ponuda u Rijeci u posljednje vrijeme. Raj za naša nepca!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ako se odlučite za ovaj specijalitet, očekuje vas pravi doživljaj jer se sve priprema pred vašim očima. 24 mjeseca star i četrdesetak kilograma težak kolut sira Grana Padano zagrijava se dok se polako ne počne topiti. U njega se tada ubacuju kuhani špageti i miješaju sve dok se u potpunosti ne sljube sa sirom.
Restoran Antack odlučio se za pet vrsta špageta u Grani Padano, klasičnu verziju sa sirom, s kozicama, pancetom, rajčicama i tartufima, a uskoro u ponudu stižu i šparoge.
Isprobale smo tri recepta, samo s Grana Padanom, te kombinaciju sira s kozicama i tartufima i svaki je poseban na svoj način! A kao šećer na kraju, stigao nam je i tiramisu! I njega su pripremili pred nama te time zaokružili cijeli ovaj originalan gastro doživljaj!
Dojmove pročitajte u našim Extravagant recenzijama!
ADRIANA
Svi koji su barem jednom sa mnom otišli na večeru, znaju da uvijek biram neku vrstu tjestenine s kozicama. Obožavam! Zato sam se i ovaj put odlučila upravo za kozice, očekujući dobar stari poznati okus, ali moje nepce kao da nije bilo spremno na rapsodiju! Ovo kao da je potpuno drugo jelo! Topljeni Grana Padano daje jednu posebnu notu koju ću teško zaboraviti.
Da doživljaj bude potpun, tu je i činjenica da se jelo priprema pred gostima, a cijeli postupak je vrlo interesantan za promatranje. No, ne priprema se ovdje samo pašta pred vama! Imale smo sreću vidjeti kako nastaje, a zatim i probati i tiramisu, kao jedan od omiljenih mi kolača… Reći ću samo da sam sita cijeli dan! Antack i njihove dove delicije zauzeli su visoko mjesto u mom gastro srcu!
MARINA
Čim sam čula za novu gastro atrakciju u Antacku, jedva sam dočekala kušati! Velika sam obožavateljica talijanske kuhinje, ali i Grana Padano sira, što je pun pogodak za sve gurmane poput mene. Probali smo špagete sa sirom, kozicama, tartufima i pancetom. Sve je bilo toliko fino, ali da moram odabrati favorita, bio bi ovaj s tartufima. Rastu mi zazubice kad se samo prisjetim okusa.
A nakon svega dočekao nas je tiramisu, i to ne bilo kakav. I ovdje smo imali priliku gledati kako nam desert pripremaju i serviraju na licu mjesta. Vrlo fina, izdašna porcija koju slobodno možete podijeliti s nekim. Fantastičan desert! Od ugodnog ambijenta, preko gastro prezentacije, do prefinih jela i simpatičnog osoblja. Definitivno se planiram vratiti u Antack, dok je kolut Grana Padano sira još u ponudi!
TAMARA
Obožavam tjesteninu i mogla bih je jesti svaki dan pa me posebno zainteresirala ova ponuda u Antacku. I opravdala je sva očekivanja! Špageti su sočni, kremasti, a ne “preteški”. Odabrala sam recept s tartufima koji su se savršeno uklopili uz Granu Padano i dali onaj posebni štih cijelom jelu. Tiramisu je zaokružio cijelokupni dojam, dovoljno gorak od kave, kremast i ne presladak. Bas taman!
Cijeli koncept oko pripreme ovog jela mi se sviđa i mislim da je Antack napravio odličan posao i da će ovo jelo oduševiti sve goste restorana!
Posjetite restoran Antack i odaberite jedan od ovih gastro užitaka, uživajte u posebnom pristupu pripremi jela i iznimnim okusima!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant