Jedna od najboljih pizza u Hrvatskoj se jede u Labinu. Vijest je to koja se brzinom munje proširila državom i naravno da mi ne bismo bili mi, da nismo otišli u megapopularnu pizzeriju Rumore, kako bi se uvjerili je li doista tako.
Toplo su nas dočekali Gabrijela Barbić Gobo i njen suprug Josip, koji su vlasnici hrvatske prijestolnice napoletanske pizze.
Evo naših dojmova…
ADRIANA
Već neko vrijeme slušam o najboljoj pizzi u Hrvatskoj, i to ne bilo kojoj, već o pravoj napoletani. Budući da se pizzeria Rumore nalazi u omiljenoj mi Istri, znala sam da će se susret dogoditi kad tad, i bila sam u pravu!
Našli su se Labin i Rumore na putu našoj ekipi koja je jedva čekala provjeriti jesu li glasine o izvrsnosti zaista istinite. I moram reći – jesu! Ali baše sve, počevši od genijalnog pogleda s terase, preko savršeno tankog i hrskavog tijesta do kvalitetnih sastojaka…
Ono što me posebno oduševilo je činjenica da ovdje možete probati zaista raznolike i neobične kombinacije. Iako sam priličan ziheraš kada su pizze u pitanju i gotovo uvijek jedem klasičnu, miješanu, ovaj sam se put odlučila za život na rubu – od vlasnika sam saznala da je najtraženija pizza ona s mortadellom i pistacijem. Rekoh, može. Potpuno drugačiji doživljaj pizze koji me baš iznenadio.
Pozitivno, naravno…. uz pizzu se dobro spojila craft piva Plavuša, a ni prefini canolli nisu razočarali.
Uglavnom, ako krećete prema Istri, šteta bi bila propustiti Labin i Rumore, kraljicu među pizzerijama.
MAJA
Veliki sam obožavatelj pizze napoletane. Ok… ako ćemo iskreno ja sam veliki obožavatelj skoro svega što se jede, ali dobra pizza je definitivno negdje pri vrhu.
U pizzeriji Rumore u Labinu pizza nije dobra. Odlična je. Jedna od najboljih koje sam ikada jela. Sve je onako kako treba biti…. Tijesto je tanko i pečeno po svim regulama, rajčica ona fina prava talijanska, šunka i mozzarella vrhunski!
Uz fantastičnu pizzu, izuzetno je bitno spomenuti njihovu terasu s najljepšim pogledom na Rabac i Kvarnerski zaljev. I dok uživate u slasnim zalogajima doista vam, uz pogled sada u proljeće, mogu uživati sva osjetila.
Naravno da smo probale i deserte… Canolli s ricotom i pistacijama nešto su zbog čega se isplati potegnuti do Labina. Pizza je naravno ovdje glavna zvijezda, ali i sve ove popratne stvari uz extra ljubazne vlasnike i osoblje učinile su da Rumore postane jedno od najpopularnijih mjesta u Istri.
MARINA
I ptice na grani znaju kako se najbolja pizza jede upravo u Labinu. Ovaj izlet u Istru mi je bio odličan povod da se uvjerim u istinitost te tvrdnje i stvarno je tako.
U bogatom izboru, odlučila sam kušati pizzu Maestro Santucci, koja se sastoji od prefinog goveđeg pršuta. Pizza je bila izvrsnog okusa, mekog tijesta, korice, finog nadjeva, savršenog omjera svih sastojaka… Svakako je opravdala moja očekivanja. Zapravo, nadmašila ih je!
Kraj divnog druženja i uživanja, odlučile smo zaokružiti ukusnim desertom Canolla, koje sam prvi put jela i oduševili su me.
Svakako će me Istra vidjeti još puno puta i to ubrzo, a posebno Labin u kojem se jede najbolja hrvatska pizza napoletana!
Ako ste jedni od onih koji nisu još bili u pizzeriji Rumore, ne znate što propuštate! Put pod noge i pravac Labin!
I da, dobar tek vam želimo!
Više pogledajte u videu:
PIZZERIA RUMORE
Adresa: Šetalište San Marco bb, 52220 Labin
Radno vrijeme: 11h – 19h
Telefon: 052 686 615
E-mail: pizzeria.rumore@gmail.com
Facebook: Pizzeria Rumore
Instagram: @pizzeriarumore
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant