Svi ljubitelji piva i dobre hrane sigurno su već imali priliku posjetiti restoran Ludwig’s Gastro pub na Kukuljanovu. Ondje se nalazi i pivovara Kaltenberg Adria, gdje se odvija proizvodnja, skladištenje i distribucija piva.
Kad govorimo o restoranu, on odiše industrijskim, vintage dizajnom, s velikom staklenom stijenom kroz koju posjetitelji mogu vidjeti proizvodnju piva. Ludwig’s Gastro Pub osvojio nas je na prvu osim svojim ambijentom i vrlo ljubaznim i simpatičnim osobljem, odličnim izborom glazbe te najboljom hranom i pivom.
Vrijedi pohvaliti u ovim izazovnim vremenima i adekvatnu udaljenost jednog stola od drugog, zahvaljujući veličini i prostranosti restorana.
Ovoga puta imale smo priliku isprobati prigodni jesenski meni i degustirati svako pivo koje je išlo uz pojedino jelo:
JUHA OD BUČE i LUDWIG’S SESSION LAGER CRAFT
SVINJSKI OMBOLO NA PIREU OD BUČE i LUDWIG’S SMOKED AMBER LAGER
CHEESECAKE OD BUČE i KALTENBERG HEFEWEISSBIER
RIŽOTO S GLJIVAMA I KESTENOM i TARS LAGER PIVO
GULAŠ S KESTENIMA i KÖNIG LUDWIG DUNKEL
PANNA COTTA S TAMNOM ČOKOLADOM I KOMADIĆIMA KESTENA
Koje pivo i jelo nam se posebno dojmilo? Pročitajte u našim recenzijama!
ADRIANA
Uh, Ludwig`s. Od kad se otvorilo ovo čudo na Kukuljanovu, bila sam puno puta. Volim baš sve. Od genijalno uređenog prostora u industrijskom stilu, do atmosfere, glazbe, pa do odlične hrane. I pive. Ne smijem zaboraviti pivu.
Ovaj put smo isprobale nešto drugačije. Vrijeme je od jesenskih plodova, a buća i marun su za prste polizati. Pogotovo kada ih naprave ovako kao u Ludwig`su. Juha od buče koju sam probala ovdje bez konkurencije je najbolja koju sam pojela. Uz dodatak džumbira, savršenog je okusa. Meso i pečeno povrće koji su usljedili, bili su začinjeni taman po mom guštu, a cheesecake s bućom je nešto najbolje.
Kada je meni s marunom u pitanju, i ovdje se pojelo baš sve 😀 Moj favorit iz ovog slijeda svakakao je gulaš s kestenom. Tako nešto još nisam imala prilike probati.
Za kraj, moram spomenuti pive. Uz svaki slijed dobile smo novo. Oduševila me Kaltenberg Hefeweissbier, koja najbolje ide uz deserte. Vjerovali ili ne, dok pijuckate, osjetite i bananu i dinju i med. Možda zvuči čudno, ali uz dobar desert ovo je nešto sasvim posebno i fantastično.
Kada se svemu doda veličina prostora, činjenica da ste zaista na distanci od ostalih gostiju, Ludwig`s je zaista the mjesto u gradu.
MARINA
Iako Ludwig’s Gastro Pub postoji već 2 godine, ovo je bio moj prvi posjet! Puno prijatelja mi je pričalo kako je tamo odlično pivo i hrana, pratim lokal na svim društvenim mrežama i stvarno ne znam zašto mi je toliko dugo trebalo da odem tamo.
Prvo što sam primijetila pri ulasku osim prekrasnog industrijskog dizajna je veličina i prostranost, što me odmah “kupilo”! Ne volim velike gužve i zgusnuti raspored stolova što je slučaj u mnogim restoranima. Ovdje je sve na svom mjestu i po propisima s obzirom na…a znate već i sami.
Iako nisam veliki ljubitelj piva, Ludwig’s mi je promijenio pogled odnosno okus na različite vrste piva. Imala sam priliku isprobati razne okuse i odlučiti koje pivo mi najbolje odgovara. To bi svakako bilo Ludwig’s Session Lager Craft koje smo probali odmah na početku uz odličnu juhu od buče.
Pivo koje me najviše iznenadilo i oduševilo kombinacijom okusa je Kaltenberg Hefeweissbier, koje paše uz deserte s obzirom da ostavlja zanimljivu aromu banane pri ispijenom gutljaju.
Od jesenskog menija, svako jelo mi je bilo baš po guštu, no istaknula bih fantastični svinjski ombolo na pireu od buče, rižoto od gljiva te prefinu panna cottu s čokoladom koja mi je savršeno “legla” na kraju svih isprobanih jela.
Svakako neću čekati dugo za idući posjet Ludwig’s Gastro Pub-u!
MAJA
Bundeva i kesten nalaze se visoko na listi mojih omiljenih namirnica. Razveselilo me stoga što u Ludwig’s pubu na Kukuljanovu pripremaju dane buče i kestena.
Neka od jela koja će se naći na karti isprobale smo i mi i moram reći da je sve bilo za prste polizati. Juha od buče sa đumbirom bez pretjerivanja, najbolja je juha od buče koju sam ikad jela. Iznenadio me i cheesecake od buče koji je fantastičan. Od jela sa kestenom izdvojila bi gulaš sa kuhanim kestenima – drugačije jelo koje ne možeš prestati jesti. Uz svako jelo servirali su nam drugu vrstu piva, u kojima sam čak i ja koja nisam pivopija uživala. Toliko, da sam u obližnjem shopu na odlasku uzela i za kući još par komada. Ne smijem zaboraviti ni interijer – po meni jedan od najljepših u okolici, a ni osjećaj sigurnosti u ova nesigurna vremena. Prostor je velik, stolovi poprilično razmaknuti, a mjere dezinfekcije na zavidnom nivou.
Vidimo se sigurno opet!
Specijalitete s bučom u Ludwig’s-u možete kušati do 14. studenog, nakon čega slijede dani s drugim predstavnikom jeseni, a to je kesten odnosno marun.
Ne možemo dočekati nove gastro delicije i kušati ostala piva u ponudi Ludwig’s Gastro Pub-a!
Ludwig’s Gastro Pub
Adresa: Kukuljanovo 336
Radno vrijeme: 10:00h – 23h
Telefon: 051 580 920
Web stranica: http://www.kaltenberg-adria.hr/
E-mail: ludwigs@kaltenberg-adria.hr
Facebook stranica: Ludwig’s Gastro Pub
Instagram profil: ludwigs_gastro_pub
U videu pogledajte kako nam je bilo:
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant