U staroj jezgri grada Kastva smješten je restoran Kukuriku, koji vrlo uspješno radi unatoč izazovnim vremenima.
Tako su se dosjetili uvesti novinu u svoj jelovnik, a to je riblji “brunch” petkom od 12 do 17 sati.
Unutar menija nalaze se tri jela; crni rižoto kao predjelo, pohani inćuni s krumpir salatom kao glavno jelo te na kraju desert kojeg čini fantastičan tris od sladoleda, pannacotte i semifreda s preljevom od jagode.
Tako smo i mi imale priliku danas probati brunch. Kako nam se svidio?
ADRIANA
Iako volim prošetati Kastvom, zastati na trgu ispred hotela i restorana Kukuriku, moram priznati da nisam ulazila. Uvijek sam mislila da si ne mogu priuštiti, ali zahvaljujući poslu kojim se bavim, došao je dan da se razbiju predrasude.
Za prvi pravi posjet odabrale smo petak jer – petkom je ovdje aktualna posebna brunch ponuda. Kako je u pitanju petak, zasniva se na ribljim specijalitetima što je samo dodatno pojačalo oduševljenje, jer ja sam riblji tip.
Atmosfera u Kukuriku je divna i ugodna, a hrana je upravo onakva kakvu sam očekivala u jednom ovakvom restoranu – izvrsna. Brunch meni se sastoji od tri jela, a kao omiljeni dio moram izdvojiti crni rižoto. Ne pamtim da sam negdje pojela ovakav. Kaže mi poslije Nenad Kukurin, vlasnik i kuhar, da se rižoto mora pripremati na određeni način da bi bio pravi. Kako nisam od kuhanja, ne znam puno o tome, ali mogu potvrditi – ako postoji pravi rižoto, onda je to ovaj.
Glavno je jelo također bilo preukusno, a u desertnom trisu sam se jedva odlučila za favorita. Kod mene je to Panna cotta s jagodama. Pojela sam s guštom, da se razumijemo, sva tri.
Kada se svemu doda cijena bruncha koja se kreće do 120 kn, nije teško zaključiti da ćemo se Kukuriku i ja družiti još puno puta. Već sljedeći petak bih mogla supruga odvesti na ručak. Jednostavno nema smisla da kuham pred vikend. 😀
MARINA
Ovako ukusan i bogat brunch nisam imala priliku još probati. Velika sam ljubiteljica ribe i mogu slobodno reći da sam ovdje jela jedno od najboljih ribljih jela.
Posebno bih pohvalila glavno jelo: inćune i krumpir salatu. Možda nekom to može biti prebazično jelo, ali ako je ono pripremljeno na ovakav način, vjerujem kakva tek moraju biti ostala jela u ponudi restorana.
Isto tako moram pohvaliti kako je odličan omjer kvalitete i cijene hrane, tako da vjerujem da ću još puno puta svraćati u restoran Kukuriku, kao i na šetnju uličicama predivnog, rustikalnog Kastva.
Podsjetimo da je cijena ribljeg bruncha petkom između 100 i 120kn te se brunch često pretvori u lunch, s obzirom da je u ponudi restorana između 12 i 17 sati. Svaki tjedan je druga ponuda jela unutar bruncha, što najbolje možete pratiti na njihovoj Facebook stranici!
Topla, domaćinska i kućna atmosfera restorana Kukuriku, ljubazno osoblje, fina kapljica vina i riblji meni… Sve je ono što nam treba za savršen kraj radnoga tjedna.
Restoran i hotel Kukuriku
Adresa: Trg Lokvina 3, 51215, Kastav
Telefon: 051/691 519
Web stranica: www.kukuriku.hr
E-mail: info@kukuriku.hr
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant