Ako se nađete u šetnji u pitoresknoj Malinskoj na otoku Krku, svakako Vam preporučamo da probate fina jela u restoranu Mulino. Ondje Vas osim bogate gastronomske ponude i predivnog interijera, čeka i izvrsni izbor aperitiva, domaćih likera, ginova i autohtonih vina.
A gdje se dobro jede i pije tu je i naša ekipa. Otišle smo provjeriti zašto Mulino glasi za jednu od najboljih gastro adresa na Krku.
Evo naših dojmova nakon isprobanih jela:
ADRIANA
Za osobu koja voli jesti, ovo je bio dan iz snova. Skoro pa se može reći da profesionalno jedem. 😀 Prva stanica bio nam je restoran Mulino, a ja sam se odmah odlučila za marendu iz nove tjedne ponude.
Petkom je to brudet s palentom – kao jedno od mojih omiljenih jela, tako da nije bilo nikakve dileme oko odabira. Koliko je bilo ukusno, teško je riječima opisati, a u prilog svakako ide i povoljna cijena od 48 kuna, jedinstvena za sva jela iz tjedne ponude.
Riječ je o domaćim delicijama pripremljenim na tradicionalni način što je uvijek pun pogodak. Uz brudet odlično je legla Vrbnička Žlahtina, a ne smijem zaboraviti ni dobru ponudu aperitiva. Druženje u Mulinu započele smo uz Aurin Teranino, a birale smo između domaćih likera i kvalitetnih ginova.
MARINA
Dan smo započele u predivnom ambijentu restorana Mulino u Malinskoj, gdje su nas domaćini toplo dočekali. Za početak smo nazdravile prefinim Aura teraninom, iščekujući naša jela.
Za razliku od Adriane koja se odlučila za marendu, moj odabir je pao na izvrsni dry age steak. Ovo je bilo moje prvo iskustvo kušanja ovako pripremljenog mesa i bila sam oduševljena! Meso toliko fino, mekano… Doslovce se topilo u ustima.
Nisam ni sumnjala da ću uživati u ovom jelu, s obzirom da ga je pripremio vrsni chef Nino Brnčić! O njemu imam samo riječi hvale.
Idući put kad se nađem u Malinskoj, znam gdje idem jesti najfinije meso!
Nakon dobre hrane, ćakule i šetnje, dan smo završile u Šilu, u restoranu Portić – tamo nas je pak dočekao pun stol uglavnom jesenskih ljepota.
ADRIANA
Probala sam od svega po malo, nečega i malo više i zaista ne znam gdje mi sve to stane. Izdvojila bih juhu od bundeve i raviole sa sirom i vrganjima.
Uspjelo se pojesti i par cutova pizze, a na kraju se zasladilo fenomenalnom čokoladnom tortom s malinama. A sve u divno uređenom prostoru.
Čaša crnog vina i došlo je vrijeme za povratak u Rijeku. Moram priznati da već razmišljam kad ću opet do Krka.
MARINA
U šilskom restoranu Portić bilo je toliko pripremljenih jela, da se nismo mogle odlučiti što ćemo prvo probati. Ovoga puta kušala sam blitvu s grdobinom u umaku od bijelog vina, koja me oduševila kako okusom, tako i dekoracijom.
Pored krepke juhe od gljiva i ukusnog hamburgera, izdvojila bih svakako čokoladni kolač s preljevom od maline.
Spoj čokolade s voćem je nešto što me osvojilo, uz prelijep interijer i osoblje!
Oba restorana koja smo posjetile djeluju u sklopu grupacije Mikić, a odnedavno u ponudi imaju i novu uslugu – rent a chef. Za sve one koji žele u intimi vlastitoga doma svoje goste impresionirati vrhunskim jelima ova usluga zvuči kao pun pogodak. I sami ćemo je isprobati uskoro i pokazati vam kako sve funkcionira.
Kraj radnoga tjedna nismo mogle bolje provesti nego uz najfinije krčke delicije u restoranu Mulino u Malinskoj i Portić u Šilu!
Više o ponudi jela, možete pronaći na njihovim mrežnim stranicama:
https://malin-krk.com/gastronomija/restorani/mulino/
https://malin-krk.com/gastronomija/restorani/portic/
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant