Večera uz samu plažu, zalazak sunca, topli ljetni povjetarac i lagana glazba uživo; zvuči kao savršeni scenarij koji smo imale priliku doživjeti u restoranu “Jedro” u sklopu Hilton Costabella Beach Resort&Spa.
Novost je da je upravo ovaj restoran odnedavno otvoren i za vanjske goste, stoga smo jedva dočekale isprobati posebno gastro iskustvo s potpisom chefa Miljenka Kosanovića.
Evo naših dojmova!
ADRIANA
Hilton nas je razmazio već toliko puta. Ništa drugačije nije bilo ni sada – restoran Jedro je sve što smo trebale toga dana. Savršena, ali savršena lokacija. Na samoj plaži, na terasi uz ugodnu glazbu uživo i ono najvažnije – nevjerojatnu gastro ponudu.
Uživale smo u selekciji predjela, a tu se zaista teško odlučiti što je bilo najfinije. Taman kada smo zaključile da nam ništa više od predjela ni ne treba za sreću, stigao je on – njegovo visočanstvo brancin. Ulovljen tog dana, naravno. Savršeno očišćen i isfiletiran stigao je ravno iz peći na ugljen, u društvu preukusnog pečenog povrća. Ne pamtim kada sam zadnji put pojela toliko dobar komad ribe.
Restoran “Jedro” je odnedavno otvoren i za vanjske goste, srećom… Jer šteta je takvo blago uskratiti lokalnom građanstvu. Ovdje bih se radio vratila jer odgovara mi baš sve – od ambijenta, preko vina do hrane. Idealno je za romantične večere i neke posebne prigode. Ili jednostavno za svaki dan, bez povoda – jer, kako se ono kaže, mi to zaslužujemo.
MAJA
Pozicija uz samu plažu kakvom se može pohvaliti mali broj restorana u okolici svakako je jedan od bitnijih razloga zašto ovo ljeto morate posjetiti restoran Jedro koji se nalazi u sklopu Hiltona na Costabelli. Romantična lokacija uz pogled na Opatiju, Učku i Cres bila je samo uvertira u ono što je uslijedilo.
Chef Miljenko svakoga dana priprema jela od lokalnih namirnica i ulova kojeg taj dan dobije od ribara. Mi smo tako isprobale fantastičan mix hladnih predjela pripremljenih na drugačiji način, te brancina sa grilla koji je bio za prste polizati. Uz live muziku i čašu finog istarskog vina dočekale smo zalazak sunca uz obećanje da se ponovo vidimo jako brzo.
MARINA
Moram priznati da nisam znala da Hilton krije ovu gastro oazu uz samo more. Drago mi je da odnedavno i vanjski gosti mogu posjetiti restoran “Jedro”, koji me ostavio bez teksta.
Oduševljena sam predivnim mediteranskim ambijentom, pogledom na cijeli Kvarner, ali prije svega izvrsnom selekcijom hladnih ribljih predjela. Uz okus, posebno mi se svidio vizualni dojam tanjura, koji je izgledao poput pravog umjetničkog djela. No moram istaknuti bogatstvo okusa brancina pripremljenog u posebnoj pećnici na ugljen; savršenstvo. Sve pohvale chefu Miljenku!
Tkogod se nađe u Rijeci, svakako bih preporučila ovu gastro oazu, koja uz izvrsnu ponudu jela, nudi najljepši pogled na svijetu!
Podsjetimo i na pogodnost Hilton Costabella Beach Resort&Spa, koji nudi dnevne ulaznice koje pružaju užitak za sva osjetila.
Jedva čekamo ponovno posjetiti restoran “Jedro” i kušati ostala jela iz ponude!
Više pogledajte u prilogu:
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant