Volimo jesen, pogotovo kada su njezini plodovi u pitanju. Posjetili smo gastro oazu Golden Rose u sklopu Hotela Bor u Krku, gdje su nam pripremili prigodni jesenski meni na bazi bundeve.
“Jako sam zadovoljna kako s ljetnom sezonom tako i s podsezonom. S ponosom mogu reći da nastavljamo dalje s radom do 31. prosinca, do kada možete očekivati bogat i raznovrsan meni. Trenutno na tanjurima vlada kraljica jeseni; bundeva.” – Martina Brusić, restoran Golden Rose
U restoranu Golden Rose vlada maštovita jesenska karta od različitih jela.
“Bundeva je namirnica od koje se mogu napraviti razna jela. Prvo smo ju kombinirali s brusketima, zatim smo pripremili krem juhu i njoke od bundeve te pileće štapiće i ramstek za kraj.” – Josip Brusić, kuhar u restoranu Golden Rose
Donosimo vam dojmove nakon isprobanih jela!
ADRIANA
Meniju čija je glavna zvijezda bundeva ne mogu odoljeti, a restoran Golden Rose u jesen ulazi upravo s novom kartom koja miriši na jesen. Isprobali smo sve što se nudi – od neobičnih brusketa, preko njoka, štrudli… A moj favorit kada su bundeve u pitanju uvijek je juha. Ovdje dolazi savršeno poslužena s grisinima i preukusna je. Ništa manje fini nisu bili ni njoki s hobotnicom i bruskete. Štrudla pak, kako se ono kaže, govori sve jezike…
Poseban dojam ostavio je i način posluživanja – tanjuri su prava mala umjetnička djela… Ako mene pitate, Golden Rose ima sve – divan ambijent, dobro osoblje, vrhunska vina i što je najvažnije, ukusnu hranu.
Otvoreni su i tijekom zime, tako da se sigurno vidimo opet!
MAJA
Kada je hrana u pitanju jesen je moje omiljeno godišnje doba. Bundeva na tisuću načina i veseli šareni tanjuri nešto su što me osvoji na prvu. Veselio me stoga posjet restoranu Golden Rose u Krku i degustacija njihovog jesenskog menija. Već dugo nisam vidjela tako lijepo dekorirane tanjure, a ni okusi nisu nimalo zaostajali. Ako moram birati favorita to bi svakako bila piletina sa sjemenkama od bundeve, te preukusna štrudla. Veseli me i event koji imaju u najavi za 27. listopada kada ćemo opet imati priliku isprobati sva ova fantastična jela. Golden Rose definitivno je jedan od mojih omiljenih restorana na Kvarneru i sigurna sam kako ćemo se ove jeseni viđati često.
MARINA
Nisam mogla ni zamisliti koliko se različitih jela može spraviti od najprepoznatljivijeg simbola jeseni. Jedva sam dočekala isprobati apsolutno sve što su nam ponudili u restoranu Golden Rose i moram priznati da sam oduševljena. Sve je bilo toliko fino; kako okusom, tako i izgledom na tanjuru. Ako baš moram neko jelo posebno izdvojiti, svakako bi to bili hrskavi pileći štapići urolani u bučine sjemenke s grillanom bundevom te ramstek sa suhim voćem u crnom vinu na pireu od bundeve. Čista rapsodija za nepce!
Veseli me što će Golden Rose biti otvoren za sve goste do kraja ove godine. Jedva čekam opet doći i saznati što nas još čeka na meniju!
Isprobali smo pet slijedova, koji dočaravaju jesen na najbolji mogući način. Novi meni će se moći kušati u sklopu jednog posebnog druženja 27. listopada uz bogat izbor posebnih vina.
Jedva čekamo uživati u spoju odličnog ambijenta, ugodnog društva i vrhunske hrane. Vidimo se u restoranu Golden Rose u Krku!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant