Od upoznavanja i prijateljstva na Masterchefu do preuzimanja kuhinje porečkog restorana Martis, ovaj par dokazuje kako zajednički posao i ljubav mogu odlično funkcionirati zajedno.
Naš simpatičan i veseo Extravagant couple, mladi chefovi Sanja Cukon i Sead Bojić raspričali su se i u ovom nam zanimljivom razgovoru otkrili po čemu su slični, a u čemu s razlikuju, kakvi su ima kulinarski planovi u Martisu te koja je, po njima, tajna uspješne veze.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Upoznali ste se na Masterchefu. Kako je od prijateljstva nastala ljubav?
Sve se dogodilo vrlo spontano, jednostavno su nam se poklopile energije i dogodio se taj neki klik među nama. Nije nam to bilo ni na kraj pameti, ali eto kad se valjda najmanje nadaš.
Sanja, Vi ste iz Istre, a Sead dolazi iz Sarajava. Koliko se razlikujete u osobnostima, osjetite li veliku kulturološku razliku?
Naravno da imamo neke razlike u običajima, ali i u osobnostima, što je sasvim normalno jer smo na kraju krajeva svi različiti i bilo bi jako dosadno da smo svi isti. Ali nama je nekako bitno da imamo iste snove, nade i vjeru u nas dvoje, a onda je sve drugo manje bitno.
U čemu ste najviše slični?
Najviše slični smo po toj nekoj rekli bi “dječjoj radoznalosti”. Sve nas zanima, stalno nešto novo otkrivamo, učimo se i veselimo svakoj maloj pobjedi.
Nedavno ste preuzeli kuhinju porečkog hotela Martis. Kakva je Vaša kulinarska vizija?
Da, nedavno smo postali novi Chefovi u restoranu Martis. Naša vizija je definitivno ponuditi nešto novo, drugačije od onoga sto se nudi u ostalim restoranima u okolini i izaći iz nekakvih okvira.
Želja nam je stvoriti jedno lijepo mjesto za druženje na našoj predivnoj terasi i organizirati brojne evente kojima se želimo približiti kako domaćoj tako i stranoj publici.
Nadamo se da ćemo napraviti jednu novu priču na ovom povijesnom mjestu i podijeliti našu ljubav prema hrani i kuhanju sa svima koji nas posjete.
Obaveze pokušavamo podijeliti kako bi bili učinkovitiji i što više toga stigli obaviti, ali naravno one bitne stvari radimo zajedno jer ipak je to naša priča i uživamo u tome koliko god možemo i s nestrpljenjem iščekujemo gdje će nas sve ovo donijeti.
Kako izgleda vođenje kuhinje restorana? Dijelite li obaveze ili svatko ima svoje određene zadatke?
Vođenje kuhinje nije nimalo lak zadatak, ali je nama veliki izazov i iskustvo. Puno je tu obaveza koje nisu samo kuhanje već organizacija apsolutno svega kako bi se postavili temelji za dobro funkcioniranje posla.
Koje je Vaše omiljeno jelo i u čemu posebno uživate?
Omiljeno jelo je baš teško izdvojiti, Sanja je više za riblje varijante, a Sead je pravi Sarajlija koji uživa u mesu.
Najviše volimo smišljati nova jela zajedno, kada krenu ideje na sve strane i onda se sve to uklopi u naše malo remek djelo, e to nam je najveći gušt.
Kako provodite slobodno vrijeme?
Uff, u zadnje vrijeme ga baš i nemamo jer smo se stvarno posvetili poslu i da postavimo restoran i dignemo ga na noge, ali kad se to jednom sve posloži, moći ćemo uživati i u drugim stvarima.
Najviše volimo putovati i učiti nove kulture i uživati u autohtonim jelima.
Što vam najviše smeta, odnosno što najviše volite kod svog partnera?
Mislimo da smo i jedno i drugo baš tvrdoglavi i kad za nešto zagrizemo, idemo u to 100%.
To je ujedno i ono što nam nekada može zasmetati, ali i ono što obožavamo jedno kod drugoga. Jako smo kreativni, puni ideja i zajedničkih snova.
S obzirom da radite zajedno, većinu ste dana skupa. Koje su prednosti, a koji nedostaci toga kad se govori o Vašem privatnom životu?
Da, stvarno se ne razdvajamo od kada smo krenuli u ovu zajedničku avanturu. Pa evo čudno je to koliko smo se navikli da smo zajedno pa kada netko ode negdje slučajno sam, baš si brzo zafalimo.
Prednost je svakako da smo si podrška u svemu što radimo i imamo se uvijek na nekoga osloniti i kada nam je teško samo se zagrlimo i svijet je opet bolji.
Nedostatak je možda što smo baš nerazdvojni i na neki način ovisimo jedno o drugome, i nezamislivo nam je raditi nešto ako nismo zajedno.
Koja je, po Vama, tajna uspješne veze?
Naša najveća “tajna” je naša ljubav i međusobno poštovanje koje imamo jedno prema drugome bez obzira jesmo li posvađani ili zaljubljeni do ušiju.
Tako da je tajna u tome što mi želimo jedno drugo i dat ćemo sve od sebe da uspijemo.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant