Rižoto kao toplo predjelo, rižoto kao glavno jelo, uvijek nam paše i uvijek ga rado biramo! Naš najnoviji Extravagant chef, Mario Štokić, inventivni kuhar iz Kavane Grad, vizionar koji svako jelo predstavi na neki svoj specifičan način, pripremio je vegetarijanski rižoto prepun sastojaka koji se savršeno slažu.
U predivnom ambijentu DanKüchen studija na Škurinjama, sljubio je domaći radić, plavi sir i tostirane orahe i pripremio fantastičan rižoto!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
RIŽOTO OD DOMAĆEG RADIĆA I PLAVOG SIRA S TOSTIRANIM ORASIMA
riža carnaroli
domaći radic
plavi sir*
orasi
crveno vino
češnjak
maslinovo ulje
maslac
sol
papar
aceto balsamico
Na zagrijanu tavu tostiramo zrna riže, zatim dodamo najodaniji češnjak i maslinovo ulje te mrvicu prodinstamo. Dodamo crveno vino te kuhamo dok sav alkohol ne ispari. Podlijevamo prethodno skuhanim povrtnim temeljcem . Kada je riža kuhana oko 70% dodamo narezani domaći radić te kuhamo dok riža ne bude al dente.
Maknemo s vatre te u rižoto dodamo plavi sir, maslac, maslinovo ulje te aceto balsamico i sve zajedno mantekiramo (spojimo u jednu homogenu smjesu ) i dodamo soli i papra po želji. Serviramo na tanjur te pospemo prethodno tostiranim orasima .
DanKüchen uvijek ima odlične ponude, a trenutno nude lakirane kuhinje po cijeni obične, gratis staklo u ladici te 700 mm radnu ploču po istoj cijeni kao radnu ploču od 600 mm. DanKüchen jamče i dugogodišnju garanciju, vrhunske montere te brzu isporuku.
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
Nismo ni sumnjali da će nam ovaj vrsni mladi kuhar pripremiti originalan recept, nakon njegovih izvrsnih preporuka i iskustva u restoranu Draga di Lovrana koji se ponosi Michelinovom zvjezdicom. Nadamo se da je i vama dao ideju za malo drugačiji rižoto koji ćete uskoro i pripremati.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant