Imamo novu ideju za ručak: wok s piletinom i kikirikijem! Ovo brzo i fino jelo pripremili smo u Dankuchen studiju na Škurinjama u zabavnom društvu Paole Vukelić.
Za wok s piletinom i kikirikijem koristili smo Nikasove proizvode: Riso Scotti Basmati rižu, Kikkoman soja umak te Tabasco.
Recept donosimo u nastavku! Dobar tek!
WOK S PILETINOM I KIKIRIKIJEM
Sastojci:
– Riso Scotti Basmati riža
– Kikkoman soja umak
– Tabasco
– mrkva
– poriluk
– kikiriki
– pileći file
– tikvice
– češnjak
– med
Priprema:
U woku na zagrijanom ulju propržite neslani kikiriki nekoliko minuta, pa ga odložite na tanjur. U istom woku oko 10 minuta pržite pileći file izrezan na kockice, pa i njega odložite na tanjur.
Narežite poriluk na kolutove, mrkvz na sitnije kocke i tikvicu na krupnije, pa prvo propržite poriluk, dodajte mrkvu, dinstajte 10 minuta, dodajte tikvice i pržite još 7-8 minuta. Vratite kikiriki i piletinu u wok dodajte sol i papar i malo Tabasco umaka i krčkajte još nekoliko minuta.
Pomiješate soja umak sa žlicom meda i prelijte preko povrća i piletine. Gotovo je nakon jedne minute. Poslužiti uz Basmati rižu.
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant