U Dankuchen studio na Škurinjama “doletio” nam je poznati glazbenik Vjekoslav Ključarić. S njim smo pripremali jedno pravo jesensko jelo, koje će zadovoljiti i ona najzahtjevnija nepca: Stroganoff s gljivama!
Za pripremu ovog jela koristili smo Nikas proizvode: Kikkoman Soya Sauce, Riso Scotti Basmati, Maille Dijon Original Mustard i La chinata papriku.
Više pogledajte u receptu!
STROGANOFF S GLJIVAMA
Sastojci:
– Kikkoman Soya Sauce
– Riso Scotti Basmati
– Maille Dijon Original Mustard
– La chinata paprika
– gljive
– maslinovo ulje
– luk
– sok od limuna
– češnjak
– kiselo vrhnje
Priprema:
Zagrijte tavu te na srednje jakoj temperaturi na maslinovu ulju dinstajte luk oko 5 min dok ne omekša. Povećajte temperaturu i ubacite gljive. Kuhajte 10-ak minuta, stalno miješajući, dok gljive ne dobiju zlatno-smećkastu boju. Dodajte redom češnjak, papriku, papar pa prepržite 2 minute. Zatim ulijte temeljac i nastavite kuhati 10-ak minuta. Dodajte kiselo vrhnje, soja umak i senf te nastavite kuhati još 10-ak minuta.
Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i držite na toplom.
Servirajte s rižom i limunom.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant