Nakon slatkog prošlog mjeseca, ušli smo u mjesec pripreme s namirnicom koja svakodnevnim jelima daje neočekivani obrat! Riječ je o Venere riži, koja je nepogrešive je crno-ljubičaste boje, a tijekom kuhanja oslobađa karakterističan miris svježe pečenog kruha i orašastih plodova.
Ovoga puta pripremili smo Venere salatu s tunom i inćunima, u čemu nam je pomogao specijalist za kavu i kuhar amater Domagoj Trusić!
Za ovo jelo smo, uz Riso Scotti Venere rižu, koristili sljedeće Nikasove proizvode: Aceto di Mele Apple Vinegar, Tabasco pepper sauce, Filetti di Acciughe all’Olio di Oliva i Filetto di Tonno Rossa.
Cijeli recept donosimo u nastavku!
VENERE SALATA S TUNOM I INĆUNIMA
Sastojci:
– Riso Scotti Venere riža
– Aceto di Mele Apple Vinegar
– Tabasco pepper sauce
– Filetti di Acciughe all’Olio di Oliva
– Filetto di Tonno Rossa
– zelena paprika
– pomidorini
– papar
– sol
Priprema:
Skuhati Venere rižu prema uputama na pakiranju. Nasjeckati papriku i rajčice. U skuhanu rižu dodati povrće, tunu, inćune. Začiniti sa soli, paprom, par kapi TABASCO umaka i sve preliti s jabučnim octom.
Spremno za posluživanje uz Vino Franković – sorta teran.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant