Stižu nam topli dani, što znači da je idealno vrijeme za pripremu brzih, jednostavnih, a prefinih jela.
Jedno takvo nam je u Dankuchen studiju na Škurinjama pripremila food influencerica Bojana Matek odnosno @bokylicious – tortilje s tunom!
Ove tortilje ne bi bile ni upola ukusne, da nismo koristili najbolje sastojke od Nikasa: Maruzzella filetti di Tonno Rosa, Sweet chili sauce, tortilje Mission wraps original.
Otkrivamo recept u nastavku!
TORTILJE S TUNOM
Sastojci:
Tortille (Nikas)
2 staklenke tune (Nikas)
3 žlice majoneze
1 grčki jogurt
3 žlice Sweet chilli umaka (Nikas)
1 stabljika celera
1 mali ljubičasti luk
5 velikih kiselih krastavaca
1 limenka kukuruza
Sol
Papar
2 rajčice
1 svježi krastavac
Zelena salata
Priprema:
Tunu ocijediti od suvišne tekućine (ulja).
Sitno nasjeckati ljubičasti luk, celer i kisele krastavce.
Tunjevinu staviti u posudu, usitniti vilicom. Dodati sjeckano povrće. Dodati i kukuruz.
U mješavinu dodati majonezu, grčki jogurt te Sweet Chilli umak. Sve dobro promiješati. Začiniti po ukusu.
Na sredinu tortille staviti 2 lista salate. Na salatu staviti nadjev.
Krastavac i rajčicu oprati i nasjeckati na tanke ploškice.
Nekoliko ploški krastavca staviti na nadjev.
Na krastavac staviti rajčicu.
Zarolati tortillu pazeći da uvijemo krajeve kako nadjev ne bi ispadao.
U slast!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant