Uskršnje jutro, mirno i spokojno, u najdražem društvu. Pisanice, uskršnja šunka, kapulica i rotkvice. Čaša vina. A u našem Extravagant chefu nešto malo drugačije! I tako fino! Afrodita Spina koristila je najbolje sastojke iz Vendorame i u DanKüchen studiju na Škurinjama pripremila fantastični pileći polpettone.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
PILEĆI POLPETTONE
mljeveno pileće ili pureće meso
ribani parmezan
1 jaje za smjesu
2-4 tvrdo kuhana jaja (ovisno o količini mesa)
peršin
sol i papar
češnjak
kapula
mrkva
vlasac i/ili medvjeđi luk
prosciutto cotto ili po želji Praga – narezano na fete
nekoliko fetica sira provolone dolce, pikant ili dimljeni (po želji)
maslinovo ulje
Za salsu: gorgonzola pikant i grčki jogurt, maslinovo ulje
Meso i povrće stavimo u sjeckalicu te dodamo sve začine i jedno jaje. Smjesu stavimo na namočeni papir za pečenje. Na to posložimo fete kuhane šunke i provolonea i na sve poredamo kuhana jaja.
Sve te sastojke omotamo u roladu, polijemo maslinovim uljem i pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30-40 min na 180-200 stupnjeva. Poslužimo toplo ili hladno, preliveno umakom od gorgonzole i grčkog jogurta, prethodno izmiješanog u mikseru ili blenderu.
Dobar tek!
DanKüchen, uz izvrsnu ponudu, uvijek ima i odlične akcije, a trenutno je prava prilika za nabavu Bosch proizvoda čija je bijela tehnika (pećnica, ploča za kuhanje, perilica posuđa, hladnjak) na posebnom sniženju. Odaberite svoj Bosch set, najjeftiniji na tržištu!
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
Okušajte se u ovom odličnom receptu, možda se sljedećeg Uskrsa nađe i na vašim stolovima.
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant