U Dankuchen studio na Škurinjama stigla nam je direktorica TZ Bakar Sonja Jelušić Marić. Ovoga puta nam je otkrila egzotični recept libanonskog podrijetla: boulgour s povrćem.
Za ovo jelo koristili smo Nikasove proizvode: Tipiak bulgur pšenicu i Kikkoman Ponzu citrus soja umak.
Cijeli recept pročitajte u nastavku!
BOULGOUR S POVRĆEM
Sastojci (za 4 porcije):
– Boulgour
– Ponzu soy sauce
– peršin
– rajčica
– papar
– maslinovo ulje
– crvena paprika
Priprema:
Bulgur oprati na cjedilu. Zatim staviti u lonac, preliti sa 250 ml vode i kuhati 15 minuta na
laganoj vatri dok voda ne upije.
Za to vrijeme papriku i rajčicu narezati na kockice, a peršin i metvicu sitno nasjeckati. Temeljito
pomiješati maslinovo ulje s paprom i Ponzu citrus soja umakom.
Ohlađeni bulgur pomiješati sa začinskim biljem i povrćem, pa začiniti preljevom. Može se
poslužiti hladno.
Dobar tek uz vino Franković!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant