Uskršnji je tjedan pred nama, mnogi će mesni specijaliteti krasiti brojne stolove, ali sigurni smo da s ribom također nema pogreške. Fuži, bakalar i tartufi, kombinacija iz snova, intenzivna, mirisna, neodoljiva! I najnoviji recept u našem Extravagant chefu.
Aleksandar Stefanov, proizvođač poznatog istarskog proizvoda, Baccalà della Mamma, jako dobro zna na koje se sve načine bakalar može kombinirati. Ovog ga je puta spojio s tradicionalnom istarskom tjesteninom, fužima i crnim tartufom i s posebnim zadovoljstvom pripremio u DanKüchen studiju na Škurinjama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
FUŽI S BAKALAROM TARTUFINO (za dvije osobe)
200 g fuža
150 g Baccala della mamma – Bakalar Tartufino
20 g crnih tartufa,
2 žlice vode od kuhanja tjestenine
sol
Fuže stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu. U zagrijanu tavu ubacimo Bakalar Tartufino te razrijedimo s dvije velike žlice vode od kuhanja i miješamo dok ne dobijemo gusti umak.
Kada su fuži kuhani „al dente“, procijedimo ih i prelijemo s Tartufino umakom u koji možemo naribati još malo crnih tartufa. Sve skupa promiješamo i poslužimo toplo. Na posluženo jelo naribamo ostatak crnih tartufa i natočimo čašu malvazije.
Baccalà della Mamma iz istarskog sela Bačva kraj Višnjana krase dugogodišnja tradicionalna receptura, kvaliteta i inovativnost, a osim svježeg bakalara, u ponudi imaju i pasterizirani bakalar različitih ukusa, bakalar na bijelo, s tartufima, maslinama i maslinovim uljem te s crvenom paprikom i čilijem.
DanKüchen, uz izvrsnu ponudu, uvijek ima i odlične akcije, a trenutno je prava prilika za nabavu Bosch proizvoda čija je bijela tehnika (pećnica, ploča za kuhanje, perilica posuđa, hladnjak) na posebnom sniženju. Odaberite svoj Bosch set, najjeftiniji na tržištu!
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
Na žlicu, na bijelo, s tjesteninom, palentom ili na kruhu, bakalar je uvijek dobra ideja i volimo ga isprobavati na sve načine. Jedva čekamo vidjeti ga na svojim tanjurima!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant