Cikla je prava vitaminska bomba koju rado vidimo na tanjuru, kao salatu ili prilog. Njena tamno crvena boja uljepša svaku kombinaciju, a poznati riječki chef Rudolf Arnold, vlasnik i kuhar u restoranu Aquila odlučio ju je iskombinirati s rižom te nam predstavio svoju verziju rižota s ciklom, u uvijek ugodnom ambijentu DanKüchen studija na Škurinjama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
RIŽOTO S CIKLOM
100 grama carnaroli riže
1 litra povrtnog temeljca
200 grama oguljene, skuhane i izblendane cikle
30 grama maslaca
50 grama sira parmigiano reggiano
Rižu tostirati dok nije vrela na dodir te dodati palj temeljca da je prekrije i miješati. Pustiti rižu da upije temeljac i dodavati ga sve dok ne bude kuhana al dente (oko 17 minuta). Četiri minute prije kraja kuhanja dodati kremu od cikle.
Nakon završetka kuhanja, maknuti rižoto s vatre, dodati maslac, parmigiano reggiano i miješati dok se ne dobije kremasta struktura. Poslužiti i uživati u jelu.
DanKüchen kuhinje jamče najbolji omjer cijene i kvalitete, a na neke možete ostvariti i popust do 55% te samo kod njih po cijeni obične, dobiti kuhinju s lakiranim frontama. Jedinstveni BLUM okov čini kuhinju funkcionalnijom, a trenutno imaju posebnu ponudu 3 + 1 gratis na Bosch uređaje.
DanKüchen krasi kvalitetnija montaža, brza isporuka, bolja kvaliteta materijala i direktna isporuka iz tvornice, a vrše izmjere i idejna rješenja vaše nove kuhinje GRATIS.
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant