Najtraženiji recept kad govorimo o slasticama za maškare svakako je onaj za fritule. Upravo njih pripremili smo u društvu riječke dizajnerice Linde Lukežić.
Umjesto štaub šećera, već ukusne fritule dodatno smo zasladili s Bonne Maman džemom od naranče i trešanja.
Recept donosimo u nastavku. Dobar tek!
FRITULE
Sastojci:
- Bonne Maman džem od naranče i trešanja
- 2 dcl jogurta
- 1 jaje
- vanillin šećer
- malo soli
- rakija
- 1 žličica šećera
- 10 žlica glatkog brašna
- prašak za pecivo
- ulje
Priprema:
Umiješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa.
Ukoliko vidite da vam je smjesa rijetka, slobodno dodajte još koju žlicu brašna.
Vaditi žličicom (i drugom si pomagati pri odvajanju) smjesu i pržiti u vrućem ulju.
Čim fritule porumene, okrenuti na drugu stranu i pustiti da se isprže do kraja. Ukoliko pržite u velikoj količini ulja, one se počnu same okretati.
Izvaditi u zdjelu s papirnatim ručnikom da upije višak ulja.
Poslužiti uz Bonne Maman džem od naranče ili trešnje.
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant