U “Extravagant chefu” gostovala je poznata riječka frizerka Patricia Grbčić, vlasnica frizerskog salona Infashion. S njom smo pripremili košarice s kremom od vanilije i jagodama, koristeći Bakin’Mix i Tonka proizvode.
U nastavku vam donosimo recept!
PRHKA PITA S JAGODAMA
Sastojci:
Košarice
smjesa bakin mix cookies
160 g maslaca
1 jaje
Slastičarska krema
4 žumanjka
90 g šećera
60 g bakin mix bread&pizza
500 ml mlijeka
jagode
Priprema:
1.Bakin’mix cookies smjesu i maslac umiješati mikserom 2 minute, nakon čega u smjesu dodamo 1 jaje i miješamo mikserom još 1 minutu dok se smjesa ne spoji. Tijesto staviti u hladnjak na hlađenje otprilike 2 sata prije korištenja.
2. Umiješamo žlicom 60 g Bakin’mix bread&pizza brašna, 4 žumanjka i 90 g šećera, dok ne dobijemo pastu. Kada se smjesa spojila, dodati 500 ml kipućeg mlijeka, promiješati i cijelu smjesu staviti na vatru te miješati dok ne zgusne. Dobivenu kremu staviti u hladnjak na hlađenje na 45 minuta, do sat vremena.
3. Ohlađeno tijesto staviti u kalup i rastegnuti na 4-5mm debljine. Tijesto u kalupu izbosti vilicom, premazati bjelanjkom i ponovo staviti na hlađenje 20 minuta. Izvaditi iz hladnjaka, uliti ohlađenu kremu i po vrhu rasporediti polovice jagoda.
4. Staviti na pečenje u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pečenje 20-25 minuta, ovisno o veličini kalupa.
Dobar tek!
Više pogledajte u videu:
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant