Jeste li znali da su kroštule jedne od najprepoznatljivijih maškaranih slastica za Crikvenicu? Zato smo u kuhinju Dankuchena pozvali Ivonu Matošić Gašparović, zamjenicu gradonačelnika Crikvenice.
Za kroštule ili kako kažu Crikveničani “puhanci” odlično su se i ovoga puta uklopili Bonne Maman džemovi.
Donosimo recept za brze i fine karnevalske kroštule!
KROŠTULE
Sastojci:
- Bonne Maman džemovi
- 6 jaja
- 2 žlice šećera
- 2 žlice ulja
- 4 žlice rakije
- 50 dkg brašna
Priprema:
Ubacujemo u zdjelu 2 cijela jaja, 4 bjelanjka te šećer. Nakon što ih izmutimo, dodajemo rakiju, brašno, kako bismo dobili tijesto.
Nakon što razvaljamo tijesto, izrezujemo od njega trakice širine 2cm. Zatim spojimo dvije trakice s prorezom u sredini i napravimo tzv. čvorić, što čini prepoznatljiv oblik kroštula.
Ubacujemo u vruće ulje na prženje te ih serviramo uz šećer u prahu i Bonne Maman džemove.
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant