Uskrs nam se približava, jaja, uskršnja šunka i razne slastice uskoro će se naći na brojnim tanjurima i jako im se veselimo! Ali dragi su nam i riblji meniji, oni malo laganiji, a tako posebni.
Naš je Extravagant chef prožet mirisom i neodoljivim okusom bakalara u pripremi Aleksandra Stefanova, proizvođača jednog od najpoznatijih istarskih proizvoda, bakalara Baccalà della Mamma. U uvijek ugodnom ambijentu DanKüchen studija na Škurinjama odlučio se za jedan klasik, palentu s bakalarom, na malo drugačiji način.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
PALENTA S BAKALAROM (za 2 osobe)
300 g palente
150g Baccalà della Mamma- Bakalar na bijelo
malo soli
U kipuću vodu dodamo prstohvat soli, a zatim i palentu (kukuruznu krupicu) te miješamo na laganoj vatri. Kada dobijemo željenu gustoću i kada je palenta gotova, maknemo je s vatre i dodamo Bakalar na bijelo i lagano miješamo sve dok se bakalar i palenta ne sjedine.
Tako pripremljeno jelo možemo oblikovati na razne načine te ga poslužiti i konzumirati toplo ili hladno. Uz njega savršeno paše čaša malvazije. Dobar tek i živjeli!
Baccalà della Mamma iz istarskog sela Bačva kraj Višnjana krase dugogodišnja tradicionalna receptura, kvaliteta i inovativnost, a osim svježeg balakara, u ponudi imaju i pasterizirani bakalar različitih ukusa, bakalar na bijelo, s tartufima, maslinama i maslinovim uljem te s crvenom paprikom i čilijem.
Aleksandar Stefanov kaže da se u Istri bakalar najčešće maže na kruh ili prepečenac, ali ga se sve više priprema i s palentom, za koju se i sam odlučio.
DanKüchen uz izvrsnu ponudu uvijek ima i odlične akcije, a trenutno je prava prilika za nabavu Bosch proizvoda čija je bijela tehnika (pećnica, ploča za kuhanje, perilica posuđa, hladnjak) na posebnom sniženju. Odaberite svoj Bosch set, najjeftiniji na tržištu!
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318
Jako volimo proizvode Baccalà della Mamma i bakalar na razne načine, a sada imamo još jedan recept za jelo koje će se naći na našim jelovnicima. Sigurno smo da ćete i vi uživati u njemu!
Autor: Tamara Štiglić Vodopić
Foto: Extravagant