Bez ideja ste što slatko pripremiti nakon ručka?
Mi znamo – lisnato tijesto sa brie sirom i marmeladom od maline.
U pripremi ovog brzog i finog deserta pomogla nam je Ivana Galamić. A da bi naše “košarice” bile još slađe, koristili smo Bonne Maman džem od maline iz linije Nikasa.
Recept je u nastavku!
LISNATO TIJESTO SA BRIE SIROM I MARMELADOM
Sastojci:
– brie sir
– lisnato tijesto
– džem od malina
– nasjeckani orasi (po želji)
Priprema:
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Kalup za muffine premaži maslacem.
Lisnato tijesto razvaljaj, a zatim izreži na jednake komade (oblik kvadrata).
Nježno odvoji kvadrate od podloge i položi ih u mini kalupe za muffine. Vilicom izbockaj svaki komad tijesta.
Brie nareži na manje komade, stavi jedan komad sira u sredinu svakog muffina. Svaki komad sira prelij s jednom žličicom džema od brusnica. Po želji dodaj sjeckane orahe.
Peci ih 18 do 20 minuta, dok se tijesto ne napuhne, a rubovi ne poprime lijepu zlatno smeđu boju.
Pusti da se ohlade u kalupu oko 3 minute, a potom nježno izvadi zalogajčiće i posloži ih na tanjur za posluživanje.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant