Približavamo se posljednjim danima karnevalskog doba ove godine i u našem su Extravagant chefu glavnu ulogu odigrale krafne, jedna od omiljenih slastica u kojoj uživamo cijele godine, a posebno za vrijeme maškaranog ludila!
Učenica Aleksija Vukelić, čije slatke kreacije pratimo na Instagram profilu cook_with_me, u DanKüchen studiju na Škurinjama pripremila je ukusne krafne koje će zasladiti svačije nepce.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
KRAFNE
½ l toplog mlijeka
1 svježi kvasac
125 g maslaca
1 i ½ žličica soli
2 žlice šećera
1 čep ruma
oko 1 kg brašna (dodati još ukoliko je potrebno)
2 jaja
mlaka voda
punjenje po želji
Stavimo kvasac u malo mlake vode te dodamo šećer i žlicu brašna, promiješamo i ostavimo par minuta da kvasac proradi. Stavimo grijati mlijeko i maslac (dok se ne otopi).
U posudu stavimo brašno, dodamo jaja i mlijeko s maslacem. Postepeno dodajemo ostale sastojke te na pobrašnjenoj podlozi umiješamo glatko tijesto. Ostavimo da se tijesto nadigne na toplom oko 40 minuta.
Kada se tijesto nadiglo, razvaljamo ga (cca 8 mm) i vadimo krugove s čašom ili okruglim kalupom. Na izvađeni krug stavimo punjenje po želji ili ih pustimo prazne. Prazne ih možemo uvaljati u šećer dok su tople.
Ukoliko stavljamo punjenje na jednu polovicu, preko stavimo drugi izvađeni krug i učvrstimo rubove krafne kako punjenje ne bi iscurilo pri prženju, ali puniti možemo i prazne krafne kada su pečene tako što ćemo upotrijebiti slastičarsku vrećicu.
U zagrijano ulje stavljamo krafne te pržimo oko 4 min sa svake strane. Poslužimo i uživamo!
DanKüchen uvijek ima odlične ponude, a trenutno nude lakirane kuhinje po cijeni obične, gratis staklo u ladici te 700 mm radnu ploču po istoj cijeni kao radnu ploču od 600 mm. DanKüchen jamče i dugogodišnju garanciju, vrhunske montere te brzu isporuku.
DanKüchen RijekaOsječka 56051 227 318


