U kuhinju Dankuchen studija na Škurinjama stigla nam je Afrodita Spina. Ona je vlasnica talijanske delikatese Vendorama te nam je otkrila savršeni recept za najfiniji ručak – rižoto sa pistacijama i mortadelom.
Uz Nikasovu Venere Scotti rižu, koristili smo proizvode iz Vendorame; mortadelu, pesto od pistacija i parmigiano.
Donosimo recept u nastavku!
RIŽOTO SA PISTACIJAMA I MORTADELOM
Sastojci:
– Riso Scotti Venere
– mlijeko
– maslinovo ulje
– mortadela
– maslinovo ulje
– parmigiano
– kapula
– pesto od pistacija
Priprema:
Na maslinovo ulje stavimo kapulu. Nakon toga dolijemo mlijeko i ubacimo mortadelu. Za to vrijeme stavimo kuhati rižu te dolijevamo vodu od riže na tavu s mortadelom i ubacimo pesto od pistacija.
Izribamo parmigiano, nakon čega pomiješamo zajedno s rižom.
Jelo je spremno za serviranje.
Na kraju jela nazdravili smo Malvazija vinom Franković.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant