Talijanska kuhinja jedna nam je od najdražih i krije toliko finih delicija… Jednu od njih nam je u Dankuchen studiju na Škurinjama otkrila Afrodita Spina; paccheri sa gorgonzolom i špekom.
U pripremi ovog prefinog i slasnog jela koristili smo samo najbolje sastojke iz Vendorama delikatese.
Cijeli recept donosimo u nastavku:
PACCHERI SA GORGONZOLOM I ŠPEKOM
Sastojci:
– tjestenina Paccheri
– špek
– sir gorgonzola slatka
– sir gorgonzola pikantna
– parmezan
– extradjevičansko maslinovo ulje
– papar
Priprema:
U tavu stavimo maslinovo ulje, nasjeckamo špek koje stavljamo na ugrijano ulje. Kuhamo Paccheri tjesteninu, narežemo slatku gorgonzolu, koju umetnemo u tavu zajedno sa špekom. Zatim dodajemo pikantnu gorgonzolu i narezani parmigiano.
Na kraju ubacujemo Paccheri tjesteninu u tavu i dodajemo naribani parmigiano.
Jelo je spremno za posluživanje uz čašu Barbera d’Asti vina.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant