Nemate ideju koje jelo pripremiti za Halloween? Mi imamo prijedlog – slani tart od bundeve i svježeg sira!
U kuhinju Dankuchen studija na Škurinjama pozvali smo riječku food blogericu Lorenu Otavijević, poznatiju pod Instagram imenom @dajkolacic.
Za ovo jelo koristili smo Nikasov Kikkoman sojin umak, koji je jedan od najpoznatijih umaka azijske kuhinje te je pogodan za sve vrste jela; čak i deserte!
Donosimo recept za ovaj prefini Halloween specijalitet!
SLANI TART OD BUNDEVE I SVJEŽEG SIRA
Sastojci za 4 porcije
Tijesto:
200 g pšeničnog brašna
100 g maslaca
70 g svježeg sira ili skute
Punjenje:
200 g pirea od bundeve
50 g svježeg sira ili skute
100 g cheddar sira
Dodatno:
150 g crvenog luka
20 g maslaca
15 g meda
20 g @kikkoman_eu sojinog umaka (1 žlica)
1 žlica peršina
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Pomiješajte brašno i maslac. Dodajte skutu i zamijesite glatko tijesto. Stavite u kalup za tart (24 cm promjera) i stavite u hladnjak.
Pomiješajte pire od bundeve sa svježim sirom i ribanim cheddarom. Smjesu stavite na ohlađeno tijesto i pecite ga oko 40 minuta.
Luk narežite na ploške. Glazirajte ga na maslacu, pa dodajte med i soja sos.
Promiješajte i kada se počne karamelizirati, stavite na tart.
Pospite peršinom i poslužite.
Dobar tek!
Autor: Extravagant
Foto: Extravagant